Youradio

Menu

Tata Bojs už se těší na běžky! Předělali song Pěšáci na Pěšáky bílé stopy

13. 9. 2017 · Ondřej Těšínský

Skupina Tata Bojs nazpívala novou verzi své vlasní písničky. 

Píseň Pěšáci, která před deseti lety získala cenu Anděl za skladbu roku, má nový text a klip.

Věnuje se našemu nejslavnějšímu závodu na běžkách - Jizerské 50.

Mrkněte na video!

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

„Jizerku máme rádi, před několika lety jsme v Liberci v rámci závodního víkendu hráli koncert a pamatuju si, že měl skvělou atmosféru. Ten nápad dát Pěšákům nový, zimní kabát se nám líbil a těšíme se, až novou verzi písně zahrajeme živě. Je to dokonce už třetí videoklip, který jsme k téhle písničce od jejího vydání v roce 2007 udělali.“ vysvětluje frontman kapely Milan Cais.

V aktuálním videoklipu střídá záběry ze samotných závodů běžkařská „exhibice“ chlapců z kapely. „Komické prvky Mardoši a Vládíka, kterým sekunduje snaživý trenér Dušan, jsou podle mě vtipnou kostrou klipu. Smáli jsme se hodně už na place. A myslím, že klipu sluší i retro duch sedmdesátých let, ve kterých jsme všichni vyrůstali,“ doplňuje Milan Cais.  

V klipu si zahrál i jeden z nestorů bílé stopy, Ladislav Míka, který nechyběl ani na jednom z ročníků Jizerské 50. V roli komentátora se ocitl redaktor České televize, Pavel Čapek, který již několik let závody z Bedřichova skutečně moderuje.  

Režie se ujal David Mencl, který má za sebou videoklipy pro kapely Kieslowski, Kittchen, Houpací Kůň a Nauzea Orchestra. Za kamerou stál Marek Dvořák, který připravoval pro skupinu Tata Bojs už třetí videoklip. 

Kromě nové verze Pěšáků plánují Tata Bojs na letošní podzim sedmi koncertní mini turné, v jehož rámci znovu oživí své přelomové album Futuretro. Deska, která při té příležitosti vyjde v reedici na 2LP, kompletně zazní i za účasti Marka Doubravy a Kláry Nemravové 16.11. v Jablonci nad Nisou, 18.11. v Ostravě, 25. 11. v Plzni, 26. 11. v Brně a hned třikrát v Praze, konkrétně 29. 11. v Plaáci Akropolis, 6. 12. v ROXY a 14. 12. v Divadle Archa.

Foto: Jiří Straka

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno