Youradio

Menu

Zpěvák Trini Lopez zemřel na koronavirus! Bylo mu 83 let

12. 8. 2020 · James Cunningham

Hudební svět zasáhla smutná zpráva. Ve věku 83 let zemřel americký zpěvák Trini Lopez. Autor hitu If I Had A Hammer podlehl komplikacím, které mu způsobil koronavirus.

Přehrát Triniho Lopeze

Trini Lopez patřil k největším hvězdám americké hudby v 60. letech. Jeho hit If I Had A Hammer se dočkal celosvětového uznání: v České republice ho dokonce úspěšně přezpíval Waldemar Matuška. Kromě toho měl na starost talentovaný rodák z Texasu například hity La Bamba či Lemon Tree, které se na svatbách a večírcích přehrávají dodnes. 

Lopez se proslavil především díky své hudební všestrannosti. Nebál se experimentovat s hudebními žánry jako například s rock and rollem, latinskými rytmy či folkovou hudbou. Hudebního talentu Lopeze si všiml i legendární Frank Sinatra. Ikona amerického showbyznysu pomohla tehdy mladému muzikantovi se upsat prestižnímu hudebnímu vydavatelství Reprise Records na začátku kariéry. 

Americký zpěvák s mexickými kořeny zemřel v kalifornském městě Palm Springs. Podle deníku New York Times zemřel na komplikace, které mu způsobila nákaza Covidem-19. Trinimu Lopezovi bylo 83 let. 

Čest jeho památce.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno