Youradio

Menu

Zemřel Henri Belolo, jeden ze zakládajících členů skupiny Village People

7. 8. 2019 · James Cunningham

Ve dvaaosmdesáti letech zemřel Henri Belolo, jeden za zakladatelů legendární popové skupiny Village People. Francouzský hudební producent byl jedním z hlavních průkopníků taneční hudby po celém světě.

Přehrát písničku YMCA

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Henri Belolo se během své hudební kariéry dočkal největší slávy jakožto člen slavné kapely Village People. Šestičlenné hudební uskupení v roce 1978 vydalo veleúspěšný singl YMCA, který se na diskotékách a na svatbách hraje dodnes. 

Úspěšný hudební producent se narodil v Maroku v roce 1936. O dvacet let později se mladý Belolo přestěhoval do Paříže, kde pořádal koncerty pro celosvětové hvězdy jako James Brown či The Bee Gees. Po úspěšných začátcích v Paříži se Belolo následně přestěhoval do Spojených států, což bylo pro jeho hudební kariéru zlomovým rozhodnutím. Ve Spojených státech se Belolo seznámil se svým dlouholetým kamarádem a spolupracovníkem Jacquesem Moralim - toto duo v roce 1975 vytvořilo skupinu The Ritchie Family. Taneční skupina měla docela úspěch díky hitu Brazil. 

Skupina Village People vznikla v roce 1978 a ještě ve stejném roce vyšla její nejznámější skladba YMCA. Skupina se inspirovala zážitky z gay barů a diskoték, které Belolo a Morali společně navštívili (ačkoliv Belolo homosexuálem nebyl). Kromě YMCA vydala skupina i další úspěšnou skladbu - In The Navy. 

Podle zdrojů zemřel Henri Belolo doma v přítomnosti svých nejbližších.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno