Youradio

Menu

Zemřel člen tanečního dua Cassius. Na jeho hity jste pařili i vy!

20. 6. 2019 · Ondřej Těšínský

Držiteli prestižní ceny Grammy bylo 50 let. Zemřel tragicky, dva dny před vydáním nového alba.

Přehrát Cassius

Francouzský DJ a hudební producent Philippe Cerboneschi, známý také pod uměleckým jménem "Zdar", tvořil polovinu tanečního dua Cassius.

Podle serveru BBC News zemřel ve středu v Paříži. Osudný se mu stal „náhodný pád z okna ve vysokém patře pařížské budovy,“  sdělil jeho manažer Sebastien Farran bez dalších podrobností.

Hudební projekt Cassius tvořil Philippe Cerboneschi s Hubertem Blanc-Francardem (aka Boom Bassem). Založili jej v roce 1996.

Mezi jejich největší hity patří Cassius 1999, Feeling For You nebo Love U So.

Spolu s Daft Punk nebo Air byli Cassius řazeni do hudební vlny French Touch, která na přelomu tisíciletí obohatila taneční hudební scénu.

Cassius produkovali hudbu také kapelám jako Phoenix, Beastie Boys, Franz Ferdinand nebo francouzské hip hopové hvězdě MC Solaarovi.

V pátek 21. června má vydat Cassius po třech letech nové album Dreems.

Philippe "Zdar" Cerboneschi začínal jako zpěvák a bubeník v punkové kapele. Naplno se začal věnovat hudbě poté, co v pařížském studiu viděl nahrávat britskou skupinu Eurythmics. S Hubertem "Boom Bassem" Blanc-Francardem se setkal, když pracoval jako zvukař pro slavného francouzského zpěváka Serge Gainsbourga.

V roce 2010 získal Cerboneschi cenu Grammy jako producent alba francouzské indie popové skupiny Phoenix.

Foto: NME.com

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno