Youradio

Menu

Vychází soundtrack k populárnímu seriálu Černobyl!

24. 7. 2019 · James Cunningham

Fanoušci seriálu Černobyl, máme pro vás vynikající zprávu: nyní vychází kompletní soundtrack k úspěšnému seriálu a opravdu stojí za to! Hlavní autorkou soundtracku je islandská hudební skladatelka Hildur Guðnadóttir, která se v minulosti podílela na soundtracku k filmům Joker či Sicario 2.

Přehrát soundtrack seriálu Černobyl

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Zkušená hudební skladatelka vysvětluje vývoj skladeb takto: „Společně s Chrisem Watsonem a Samem Slaterem jsme vycestovali do Litvy, abychom nahráli zvuky místní jaderné elektrárny Ignalina, kde byla točena značná část seriálu. Následně jsme se prohrabovali v hodinách nahraných materiálů a podařilo se nám zachytit unikátní melodie dveří, pump nebo reaktorových a turbínových hal. Kromě mého hlasu je tak hudba k seriálu tvořená samotnou elektrárnou.“

Seriál Černobyl je pětidílnou minisérií, která pojednává o havárii černobylské jaderné elektrárny v noci z 25. na 26. dubna 1986 u ukrajinského města Pripjať. Uvedení prvního dílu sledovaly téměř 2 miliony diváků a kumulativní sledovanost přesáhla 1,7 milionů. Na ČSFD se Černobyl stal druhým nejlépe hodnoceným seriálem a jeho soundtrack získal nominaci na prestižní televizní cenu Emmy.

Hildur Guðnadóttir je skladatelkou, zpěvačkou a hráčkou na čelo. Kromě filmových soundtracků vydala nadaná skladatelka i čtyři kritikou ceněná sólová alba (Mount A, Without Sinkins, Leyfðu Ljósinu a Saman), spolupracovala například s již zesnulým Jóhannem Jóhannssonem nebo Fever Ray a získala několik nominací na Icelandic Music Award.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno