Youradio

Menu

Ve věku 46 let zemřel zakládající člen kapely Slipknot Joey Jordison

29. 7. 2021 · Barbora Koubová

Ve 46 letech zemřel Joey Jordison, někdejší bubeník heavymetalové kapely Slipknot. Hudebníkovu smrt oznámila jeho rodina, podle níž zemřel ve spánku. Příčinu úmrtí nesdělila, napsal server BBC News. Jordison byl jedním ze zakládajících členů skupiny.Ve 46 letech zemřel Joey Jordison, někdejší bubeník heavymetalové kapely Slipknot. Hudebníkovu smrt oznámila jeho rodina, podle níž zemřel ve spánku. Příčinu úmrtí nesdělila, napsal server BBC News. Jordison byl jedním ze zakládajících členů skupiny.

Přehrát Slipknot

Kapela známá svými hororovými maskami, agresivními a temnými texty i excentrickým chováním debutovala v roce 1999 albem nazvaným jednoduše Slipknot, jehož se prodaly zhruba dva miliony kusů. V roce 2006 získala cenu Grammy za nejlepší metalový počin za skladbu Before I Forget. Většina členů kapely vyrostla v oblasti Des Moines v Iowě.

Jordison hrál v kapele v jejím nejpopulárnějším období a pomohl napsat mnoho z jejích nejznámějších písní, poznamenala agentura AP. Členem uskupení zůstal do roku 2013. O několik let později prozradil, že odešel poté, co mu lékaři diagnostikovali transverzální myelitidu, což je forma roztroušené sklerózy, píše BBC News.

Zpravodajský web zároveň připomněl, že už před 11 lety zemřel jiný zakládající člen kapely Slipknot Paul Gray, jenž se předávkoval drogami.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno