Youradio

Menu

Ve věku 103 let zemřela britská zpěvačka Vera Lynn

18. 6. 2020 · James Cunningham

Velkou Británii navždy opustila jedna z největších hudebních ikon třicátých a čtyřicátých let minulého století Vera Lynn. Zpěvačka často zpívala vojákům v druhé světové válce a na svém kontě má například hit We'll Meet Again.

Přehrát hit We'll Meet Again

Ve věku 103 let zemřela zpěvačka Vera Lynn. Charismatická rodačka z Londýna si získala srdce Britů především díky svým vystoupením pro vojáky spojeneckých sil během druhé světové války. Zpěvačka, která nazpívala například populární hity We'll Meet Again či The White Cliffs Of Dover, v roce 1975 získala titul dámy a Britové ji často označovali jako ,,národní poklad". Tamní královna Alžběta II. dokonce citovala první zmíněnou skladbu od Very Lynn při projevu před vyhlášením nouzového stavu ve Velké Británii kvůli koronaviru.

Vera Lynn začala vystupovat před vojáky v pouhých jednadvaceti letech a jako mladá zpěvačka se zpívala například i v Indii a v Egyptě. Statečná Angličanka pomáhala vojákům i po válce a často se účastnila charitativních sbírek na pomoc padlým či zraněným válečným veteránům. 

Podle oficiálního vyjádření rodiny Very Lynn zemřela zpěvačka v klidu doma a obklopena členy rodiny. Podobně ikonickou a vlivnou zpěvačku budou Britové hledat těžce. 

Čest její památce.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno