Youradio

Menu

Ve Stockholmu se otevře nové muzeum, které vzdá hold Aviciimu!

10. 6. 2020 · James Cunningham

Příští rok se ve švédském hlavním městě Stockholm otevře nové muzeum, které fanouškům přiblíží život legendárního DJe Aviciiho. Autor hitu Levels zemřel před dvěma lety.

Přehrát Aviciiho

Speciální muzeum, jež nese název The Avicii Experience, nabídne sbírku suvenýrů, které slavný DJ během života vlastnil, a také dosud nezveřejněná videa a fotky ze soukromí slavného interpreta. Část finančních výdělků z muzea půjde neziskové organizaci The Tim Bergling Foundation, která pomáhá lidem s duševními nemocemi či psychickými problémy. 

Nová kulturní památka ve švédském Stockholmu prý rovněž ukáže návštěvníkům, jak se ze stydlivého Aviciiho stala jedna z největších hvězd světové taneční hudby. Proč byl tak výjimečný? Z čeho čerpal inspiraci? To vše se dozví návštěvníci The Avicii Experience.

Slavný DJ v roce 2018 spáchal sebevraždu. Od té doby vydali členové jeho rodiny album, na němž Avicii pracoval těšně před smrtí. Ve jménu populárního umělce také vznikla charita The Tim Bergling Foundation, jejímž předsedou je otec Aviciiho, Klas Bergling. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno