Youradio

Menu

Ve Finsku se konalo další mistrovství světa ve hře na imaginární kytaru!

29. 8. 2019 · Barbora Koubová

Jak se dá skvěle hrát na imaginární kytaru? To předvedli soutěžící již třiadvacátého ročníku akce Air Guitar World Championship.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 

Ve hře na imaginární kytaru soutěžili lidé z celého světa. Konečnou vítězkou se ale stala Nanami Naguraová z Japonska, jenž se do soutěže přihlásila pod pseudonymem Seven Seas. Nanami se do pódiu vtělila do uklízečky a předvedla skvělou show, za kterou si první místo určitě zasloužila.

„Jsem velmi šťastná. Nemůžu tomu uvěřit,“ líčila Japonka své pocity agentuře Reuters. Za první místo si vysloužila skutečnou ručně vyřezávanou kytaru.

Organizátorka akce Hanna Ikonenová tvrdí, že hraní na imaginární kytaru se stává čím dál víc úspěšnější díky tomu, že lidé zkrátka občas potřebují vypnout a pobavit se. „Řekla bych, že největší pohnutkou je pro soutěžící jednoduše vypnout a pořádně to rozjet. Někteří z nich mohou být soudci či lékaři, jejichž životy tak mohou být v určitý moment celkem nudné. A tohle je to pravé místo, kde mohou dát prostor té rockové hvězdě, která se v nich skrývá a zazářit,“ tvrdí.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno