Youradio

Menu

Ve 46 letech zemřel Peter Dudák, zpěvák kapely Hex

15. 8. 2019 · James Cunningham

Slovensko smutní: v pouhých šestačtyřiceti letech zemřel hlavní zpěvák rockové kapely Hex, Peter „Ďuďo“ Dudák. Charismatický zpěvák trpěl rakovinou slinivky břišní. 

Přehrát kapelu Hex

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Slovenské hudební uskupení Hex existuje od roku 1989 a od té doby tvoří nevyměnitelnou součást světa slovenské rockové hudby. Pětičlenná kapela slavila svůj největší úspěch v devadesátých letech minulého století. Její písničky jako Drogová závislosť se vryly do paměti tehdejších teenagerů a dodnes jsou z nich kultovní hity. Peter „Ďuďo“ Dudák stál u samého zrodu kapely a kromě zpěvu hrál v kapele i na kytaru a na klávesy.

Kapela Hex svému ikonickému hlavnímu zpěvákovi vzdala hold nádherným vzkazem na Instagramu. „Děkujeme za krásných společných třicet let,“ uvedla na svém oficiálním účtu, „nekonečné množství společné radosti, zážitků a všeho, co si nám v životě dopřál.“

Málokterý hudebník se mohl chlubit takovým nadáním, jako Peter „Ďuďo“ Dudák. Charismatický zpěvák bude chybět fanouškům nejen na Slovensku, ale i v České republice.

Čest jeho památce.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno