Youradio

Menu

Tomu říkáme paráda! Dua Lipa ve své nové desce předvedla popovou dokonalost

31. 3. 2020 · James Cunningham

Dua Lipa předčasně vydala nové album Future Nostalgia, a díky Bohu za to. Nová deska totiž nabízí neskutečný poslech, na který jen tak nezapomenete. 
Přehrát Dua Lipu

Říká se, že skutečná popová legenda se pozná ne podle debutové desky, ale podle druhého alba. Mladá britská zpěvačka Dua Lipa před premiérou nové desky čelila několika klíčovým výzvám, které zřejmě ovlivní jak její kariéru, tak i její status mezi největšími hudebními hvězdami současnosti. Skeptici se ptali: Překoná nová deska fenomenální úspěch debutového alba Dua Lipa? Jak zareagují fanoušci na vliv retro disco hudby na nových skladbách? Proč vychází nová deska zrovna teď, v období koronaviru?

Deska Future Nostalgia odpověděla na všechny obavy jednoznačně. Jedná se totiž nepochybně o jedno z nejlepších (troufáme si říct, že dosud i možná nejlepší) hudebních alb, které byly v tomto roce vydané. Při poslechu desky Future Nostalgia úplně zapomenete, že svět ovládla nebezpečná pandemie - album je totiž přímým znázorněním autentické, sebevědomé, popové parády. 

Jeden z nejlepších atributů nového alba je, že se krásně poslouchá od začátku až do konce. Nikdy během poslechu nepocítíte, že nějaká písnička nepasuje do celkové nálady alba. Kvalita písniček na desce se také postupem času zlepšuje. Mezi nejvýraznější skladby tak příliš nepatří například ohraný singl Don't Stop Now, ale spíš písničky Hallucinate či Love Again. Dua Lipa také skvěle kombinuje rychlé pecky typu Physical a Don't Stop Now s odlehčenějšími skladbami jako Good In Bed. Speciální zmínku si také zaslouží závěrečná pecka Boys Will Be Boys, která díky svému důležitému a vkusnému odkazu na sexismus ve společnosti dokonale ukončuje desku.

Dua Lipa v novém albu předvedla, že mezi největší jména světového popu skutečně patří. Veškeré obavy, které doprovázely vydání desky, můžou bleskurychle zmizet. Lepší hudební doprovod jsme si v době domácí karantény přát nemohli. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno