Youradio

Menu

Taylor Swift zuří! Slavného manažera Scootera Brauna obviňuje z šikany a krádeže autorských práv

3. 7. 2019 · Barbora Koubová

Taylor Swift je sice patrně tou největší hudební hvězdou planety a sbírá jeden úspěch za druhým, ale stejně jako dalším umělcům i jí se nevyhýbají problémy spojené s autorskými právy její hudby. Jaká kauza nyní hýbe americkými médii a Taylor pořádně hnula zlučí?

Přehrát Taylor Swift

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Taylor se před pár dny rozhodla zveřejnit dlouhý status na sociální síti Tumblr, kde fanouškům přiblížila, jaké je zákulisí americké hudební scény a jak se některá vydavatelství pokouší své klienty obrat o peníze. Zpěvačka konkrétně promluvila o společnosti Big Machine Records, se kterou uzavřela smlouvu ještě jako začínající umělkyně a pod labelem vydala několik svých desek. A ačkoliv strávila Taylor u vydavatelství pod vedením Scotta Barchetty mnoho let, nyní se jí od společnosti dostalo pěkné podpásovky. Big Machine Records totiž nyní koupil manažer Scooter Braun za 300 milionů dolarů a blonďatá popová diva tak nyní přišla o autorská práva na všechny desky vydané pod touto společností. Ty nyní vlastní právě Scooter, jemuž Taylor nemůže přijít na jméno a vůči manažerovi Justina Biebera či Ariany Grande cítí velkou žášť.

Taylor ve svém příspěvku na Tumblr tvrdí, že vydavatelství moc dobře vědělo, co dělá a společnost byla Scooterovi prodána, aniž by o tom Taylor věděla dopředu. Slavného manažera Brauna a nyní i nového vlastníka Big Machine Records zpěvačka navíc nařkla nejen z krádeže hudby, ale i z dlouhotrvající šikany a připomněla pár let starou kauzu, kdy manželka Kanye WestaKim Kardashian, zveřejnila telefonní hovor mezi Taylor a Kanyem a rapper natočil videoklip, kde Taylor pomocí digitálních úprav zobrazuje nahou.

Scooter se podle Taylor na celém tehdejším sporu přiživoval a zpěvačku online šikanoval. Do celé záležitosti se navíc vložil i Justin Bieber, jenž v den, kdy Kim nahrávku zveřejnila, publikoval na Instagramu obrázek toho, jak si on, Scooter Braun a Kanye West společně telefonují. Ke snímku tehdy navíc napsal provokativní větu: „Jak je Taylor?“ a dal tím jasně najevo, na čí straně stojí.

Jelikož si Taylor nebrala servítky a o Scooterovi napsala, že je šikanátor a manipulátor, neváhal se nyní do problému zapojit Justin Bieber, jenž je nejen Braunovým klientem, ale i přítelem. V dlouhém statusu se nedříve Taylor omluvil, že si z ní veřejně dělal legraci a pak se zamyslel i nad tím, proč se Taylor rozhodla Scootera takhle nečekaně veřejně špinit. Podle něj by se totiž tyto záležitosti neměly tahat na sociální sítě, ale měly by se vyřešit tváří v tvář.

Taylor na Justinovu zprávu doposud neodpověděla, a tak zatím nemůžeme vědět, jak vlastně celá tato kauzička dopadne. Zatím je to ovšem velice zajímavé, že?

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno