Youradio

Menu

Taylor Swift vyhrála další spor se svým starým hudebním labelem!

20. 11. 2019 · James Cunningham

Americká zpěvačka Taylor Swift ukončila další spor s hudebním vydavatelstvím Big Machine. Autorka hitu Shake It Off na sociálních sítích tvrdila, že jí její bývalý hudební label nechce umožnit hrát písničky z předchozích desek na udělování cen American Music Awards. Nakonec se ale obě strany dohodly a Taylor může nejen vystupovat, ale i vysílat vystoupení na internetu.

Přehrát Taylor Swift

Taylor Swift a Big Machine. Jednou spojenci, nyní úhlavní nepřátelé. Americká zpěvačka minulý týden na Twitteru uvedla rozsáhlý vzkaz, kde uvedla, že jí Big Machine chce zakázat hraní svých starých hitů na nadcházejícím udělování cen American Music Awards, kde zpěvačka dostane ocenění za nejlepší umělkyni poslední dekády. Vystoupení Taylor Swift na American Music Awards i plánovaný dokumentární pořad o její kariéře na Netflixu byl proto v ohrožení. Zdálo se, že se zpěvaččin několikaměsíční spor s hudebním labelem Big Machine ještě více vyhrotí.

Naštěstí se obě strany nakonec dohodly na příměří. Vydavatelství Big Machine uvedlo serveru Variety, že se s Taylor domluvilo a že zpěvačka může vystupovat se svým starým materiálem na udělování cen American Music Awards. Big Machine ve svém vyjádření také tvrdí, že Taylor Swift nikdy nepotřebovala jejich povolení k tomu, aby hrála svoje staré hity na nadcházejícím udělování cen. Problém ovšem nastal v momentě, kdy zpěvačka chtěla audio a vizuální materiál následně sdílet na sociálních sítích a na YouTubu. V tomto případě totiž Taylor Swift povolení od Big Machine potřebuje. 

Přestože tato hádka na první pohled vypadá celkem nevinně, ve skutečnosti tu jde o velké peníze. Je zřejmé, že Taylor Swift nechce svému bývalému labelu udělat příliš velkou reklamu, jelikož nenávidí jejího nového majitele, Scootera Brauna. Na druhou stranu, Taylor se na tak prestižní události chce prezentovat v nejlepším, hlavně po hudební stránce. Ukončení tohoto sporu představuje další výhru pro zpěvačku, ale k úplnému ukončení sporu mezi ní a labelem Big Machine jsme ještě hodně daleko.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno