Youradio

Menu

Talentovaný Sofian Medjmedj uvádí nové album „19“ a videoklip Faded

5. 5. 2021 · Barbora Koubová

Po sérii úspěšných singlů vydává nadaný zpěvák Sofian Medjmedj desku pojmenovanou jednoduše „19“. Věk, který mu zamíchal životem. Zlomové album ukazuje nejen jeho pěvecký talent s charismatickým hlasem, ale také jeho autorskou sílu. Sofian na nový počin upozornil pilotní skladbou a klipem Broken. Po jejím uvedení lákal každých 14 dní vydáním nového tracku na svém YouTube kanále, který se obratem dostal do žebříčku trendů. S částí desky se tak fanoušci mohli seznámit již předem. O hudební produkci se postarali producenti Enthic a Lukáš Chromek. Ani další videoklip na sebe nenechal dlouho čekat, vizuální podobu získal singl Faded. 

Přehrát Sofian Medjmedj

Album je charakteristické moderním soundem a fresh vibem. Sofian si hraje s žánry, výrazovými prvky i melodiemi, ukazuje svůj osobitý přístup k r´n´b, trapu, house a dalším. Ambiciozní deska nabízí celkem 11 hudebně bohatých a rozmanitý skladeb včetně již zveřejněných Broken, Zpověď, Poslední cigáro a Tempo. Sofian ke spolupráci přizval také rapera Reginalda, s nímž natočil feat Svítá a podílel se i na hudební produkci. 

„Nad pojmenováním desky jsem dlouho přemýšlel, chtěl jsem najít, co nejvíce vystihující název. Zvolil jsem svůj současný věk 19, protože se mi v tomhle roce stalo spoustu věcí a taky jsem si hodně věcí uvědomil. Beru ho jako zlomový. V názvu mám ukrytý podtext Covid 19, díky kterému jsem začal více tvořit a celkově na sobě více pracovat,“ popsal název desky Sofian.

Videoklip k novince Faded, který vychází současně s deskou, je energický, plný tance, pohybu a radosti. Ač je text jedním z těch pochmurnějších. Režisér Bart Klimsza se snažil najít kontrast mezi těmito světy. „Každej si může myslet, že je tenhle song o holce a vztazích, psal jsem ho ale o něčem úplně jiným. Jednoho šedého rána jsem se vzbudil se špatnou náladou, pustil si tenhle beat, který ve mně vzbudil naději a právě o NADĚJI celý track je,“ říká k singlu Sofian. Videem navázal na spolupráci s Filipem Knollem a Petrem Simonem, s kterými natočil již klip k úvodní Broken.

Sofian Medjmedj má za sebou úspěšné spolupráce s Adamem Mišíkem, s nímž vydal singl Ty se díváš (821 000 zhlédnutí na YouTube), s kapelou ATMO Music vydal 2 singly - Dokud nás smrt nerozdělí (přes 1,5 mil. zhlédnutí na YT, rotace Evropa 2), Ty a já ( přes 720 000 zhlédnutí na YT). Další povedené propojení navázal s rapperem Reginaldem, s nímž natočil 2 songy Easy Easy (810 tis. zhlédnutí na YT a je jednou z nejstreamovanějších českých skladeb na Spotify) a Nic neříkám. Na Spotify má 70 tis.  posluchačů. Aktuálně si ho na svou sólovou desku přizval také DJ Mike Trafik (PSH) i Orion (PSH).

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno