Youradio

Menu

Svetr po Kurtu Cobainovi jde podruhé do dražby! Za kolik se prodá?

10. 10. 2019 · James Cunningham

Ikonický svetr, v němž zpěvák Kurt Cobain odehrál vystoupení MTV Unplugged, jde podruhé během čtyř let do dražby. Podle jedné společnosti se jeho cena může vyšplhat až do stovek tisíc dolarů!

Přehrát kapelu Nirvana

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Památky ze světa rockové hudby jsou dnes vzácnou a velmi drahou záležitostí, zejména pokud jde o pozůstatky po rockových ikonách typu Kurta Cobaina. Zeleno-šedivý svetr, v němž zesnulý zpěvák kapely Nirvana odehrál vystoupení MTV Unplugged v roce 1993, jde koncem měsíce do dražby. Podle dražební společnosti Julien's Auctions bude nejspíš stát přes 300 000 amerických dolarů. 

Svetr po Kurtu Cobainovi byl dražen už jednou, a to v roce 2015. Tehdy ho anonymní podnikatel koupil za zhruba 137 500 amerických dolarů, přestože svetr nebyl po Cobainovi praný a měl v sobě několik děr z cigaret. Podnikatel tvrdí, že svetr stále není vypraný a že ho po dobu čtyř let držel v unikátní skříni, která ho měla lépe chránit. I proto se jeho letošní cena odhaduje tak vysoko. 

Druhá dražba svetru po Kurtu Cobainovi ilustruje nový trend ve světě rockové hudby - majetek rockových hvězd je dnes spíše považován za investici. Mnozí experti ve světě dražeb proto očekávají, že se podobné dražby uskuteční v brzké budoucnosti i s jiným majetkem zesnulých i živých rockových hvězd. Bude zajímavé sledovat, jak se tento trend nadále vyvine. 

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno