Youradio

Menu

Soutěž Eurovize se bude konat v květnu v nizozemském Rotterdamu

3. 2. 2021 · Barbora Koubová

Mezinárodní písňová soutěž Eurovize se letos uskuteční v květnu v nizozemském Rotterdamu. Program bude mít kvůli koronavirovým restrikcím omezenou podobu, uvedla s odvoláním na pořadatele agentura Reuters.

Přehrát Ben Cristovao

Část akcí se bude konat ve městě tak, aby lidé mohli dodržovat pravidla společenského odstupu. Organizátoři však nespecifikovali, zda budou povolena i živá vystoupení. Někteří interpreti budou moci předvést svá vystoupení na videu.

"Eurovize se v květnu určitě vrátí navzdory pandemii, za panujících podmínek je ale bohužel nemožné akci uskutečnit způsobem, na který jsme byli zvyklí," uvedl v prohlášení jeden z organizátorů Martin Osterdahl.

Nizozemsko hostí 65. ročník Eurovize, neboť v posledním konaném ročníku v roce 2019 vyhrál nizozemský zpěvák Duncan Laurence s písní Arcade. V loňském roce se soutěž kvůli pandemii nekonala. Finále soutěže zpravidla sleduje u televizních obrazovek na 200 milionů lidí.

Semifinále se uskuteční 18. a 20. května, finále pak 22. května. Soutěže se účastní zpěváci a zpěvačky ze 41 zemí. Českou republiku bude reprezentovat zpěvák a tanečník Ben Cristovao, který vyhrál loni národní kolo této soutěže.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno