Youradio

Menu

SONGY TÝDNE 43/2018

26. 10. 2018 · Ondřej Těšínský

Nové singly! Fresh songy! Hudební novinky! 

... které ti nesmí uniknout.

Tento týden to jsou opravdové žně!

Nové singly vydávají tuzemští interpreti: 
Skyline, Monkey Business, Kryštof, Rybičky 48, Mandrage, O5 a Radeček, Sofian Madjmedj, Like-It, IMT Smile.

Zahraniční novinky připravili: 
Major Lazer, Ellie Goulding, Post Malone, Calum Scott
nebo Rod Steward.

Přehrát všechny Pecky týdne

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Skyline - Move On

Česká elektronická parta Skyline představuje druhý singl Move On z připravované osmé řadové desky. Před Vánoci chystá tradiční mejdan, ten proběhne 12. prosince v pražském klubu Roxy.

 

Sofian Medjmedj - Čekám na zázrak

První singl českého zpěváka s alžírskými kořeny, jehož příjmení se čte [Mežmež]. Song produkoval Lukáš Chromek (Thom Artway, Mirai, Ewa Farna) a vychází u vydavatelství Wisemusic. Singl doprovází videoklip, v němž si po boku Sofiana zahrála zpěvačka a influencerka Gabi Heclová.  

 

Monkey Business - Kick The Stupid

Česká funky mašina vydává singl Kick the Stupid - první ochutnávku z chystaného alba Bad Time for Gentlemen. V klipu k songu si zafunkovali Michal Malátný (Chinaski), Michal Dvořák (Lucie), Ben Cristovao, Ewa Farna, Mardoša (Tata Bojs), Pavel Bady Zbořil (J.A.R.), Pepa Bolan (Mandrage) a Vašo Patejdl (Elán).

Rybičky 48 feat. Jakub Děkan - Lék na duši ženy

Skupina Rybičky 48 vydává singl Lék na duši ženy, jehož klipu požádal frontman Kuba Ryba svou skutečnou přítelkyni o ruku. Kapela vydá 1. listopadu nové dvojalbum Best Fuck Off/Pořád nás to baví, které pokřtí na probíhajícím turné. 

 

Kryštof - Vysněnokrajina

Kryštof připomíná výpravné koncerty na Strahově. Záznam vyjde na třech nosičích, uvádí ho videoklip Vysněnokrajina."Jako první klip z našeho živáku jsme Vysněnokrajinu vybrali proto, že asi nikdy nezapomeneme na ten okamžik, kdy se celý stadion právě uprostřed této písně poprvé rozblikal," vzpomíná Richard Krajčo.

Mandrage - Endorfiny

Jedna z nejúspěšnějších domácích kapel, Mandrage, vydává singl Endorfiny, který doprovází podzimní turné, na které kapela vyrazila začátkem října. Singl má specifickou, téměř folkovou atmosféru. Zaznívá nejen akustická kytara, ale i mandolína či foukací harmonika, tedy nástroje, které Mandrage běžně nepoužívají.  

Like-It - Nádech

Nová skupina Like-it útočí na české hudební fanoušky pop rockovou písni Nádech. Like-it jsou mladá čtyřčlenná kapela z Vysočiny. Vyhrála soutěž Vysočina Fest v roce 2013 a také soutěž Vysočina hledá talent 2014. Má za sebou dvě turné s kapelou Chinaski.

 

IMT Smile - Poď so mnou

Nový singl slovenské kapely I.M.T. Smile Poď so mnou je další ochutnávkou z alba Budeme to stále my, které vychází v pátek 26. října. O text písně se postaral Vlado Krausz společně s Kalim, autorství hudby patří Ivanu Táslerovi, kterému se podařilo propojit reggae rytmy s osobitým rukopisem I.M.T. Smile.  

O5 a Radeček - Tají ledy

Skupina O5 a Radeček vydává nový singl po dlouhé době. Za sedm let na Arktidě roztály miliardy kubíků ledu. To je dost dlouho na to, abychom konečně vydali novou desku. Vyjde v lednu 2019 a předznamenává ji právě song Tají ledy. 

 

Ellie Goulding feat. Diplo a Swae Lee - Close To Me

Anglická zpěvačka, textařka a kytaristka Ellie Goulding vydává ve spolupráci s americkým DJ, producentem a členem skupiny Major Lazer Diplem a americkým rapperem a členem hip hopového dua Rae Sremmurd Swaem Lee singl Close To Me. Singl snoubí nezaměnitelný vokál Ellie, rytmickou flow Swaeho a nenapodobitelnou produkci Dipla.

 

Major Lazer feat. Tove Lo - Blow That Smoke

Americká elektronická skupina Major Lazer vydává singl Blow That Smoke, na kterém spolupracovala se švédskou zpěvačkou Tove Lo. „Pro mě je tenhle singl o sladkém úniku od vlastních problémů nebo jednoduše od světského života tak, že se člověk bude chvíli chovat nezodpovědně a romanticky,” přibližuje singl Tove Lo.

Post Malone & Swae Lee – Sunflower

Zpěvák Post Malone vydává společně s rapperem Swaem Lee z uskupení Rae Sremmurd singl Sunflower, který pochází ze soundtracku k animovanému filmu Spider-Man: Paralelní světy. Soundtrack, na kterém se objeví mix žánrů od hip hopu přes latinskoamerickou hudbu až po pop, společně s filmem vyjde 14. prosince. 

Rod Stewart - Look In Her Eyes 

Legendární postava hudební scény 70. let Rod Stewart vydává singl Look In Her Eyes, který pochází z jeho třicáté desky Blood Red Roses, která vyšla 28. září.

 

 

Calum Scott - No Matter What  

Britský písničkář zrozený prostřednictvím soutěže Britain’s Got Talent Calum Scott vydává singl No Matter What, který pochází ze speciální edice debutového alba Only Human, která vyjde 30. listopadu. Oproti původní verzi alba je na desce o tři bonusové skladby víc.

 

 

Nejnovější songy v Youradiu najdeš v playlistu Pecky týdne!

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno