Youradio

Menu

Skupina Eddie Stoilow se rozchází!

1. 4. 2020 · James Cunningham

Úspěšná česká rocková kapela Eddie Stoilow se rozchází kvůli vleklým neshodám mezi jednotlivými členy. Autoři hitu Frozen rovněž zrušili plánovaný podzimní koncert ve Fóru Karlín.

Přehrát Eddie Stoilow

David ŠmídtJakub LenzMartin Puškař a Lukáš Kuneš se rozhodli ukončit své působení v Eddie Stoilow. Čtveřice odchází bez zbytečných gest. Skupina se zároveň dohodla, že dostojí závazkům a pokud to umožní krizová situace, odehraje většinu nasmlouvaných koncertů. Plánované podzimní vystoupení ve Fóru Karlín už se ale neuskuteční: „Omlouváme se všem fanouškům, kteří se na akci těšili. Výroční koncert jsme nuceni zrušit. Již zakoupené vstupenky bude možné pochopitelně vrátit.“

Eddie Stoilow vznikli v roce 2003. Stihli vydat čtyři studiová alba, poslední Jupiter vyšlo v roce 2016. Mezi jejich nejúspěšnější písničky patří hity BabyFrozen a singl With You, se kterým se skupina v roce 2018 dostala až na úplný vrchol českého přehledu nejhranějších skladeb v rádiích. V roce 2012 si v Polsku s Eddie Stoilow zahrál na bicí brankář české reprezentace Petr Čech, jenž si na koncert odskočil mezi dvěma zápasy fotbalového Eura. S legendárním fotbalistou kapela spolupracovala častěji, na postu bubeníka se ukázal i na festivalu Rock For People 2013, účinkuje také v klipech Baby a Piano Piece.

Loni si Eddie Stoilow splnili sen, když předskakovali slavné kapele The Rasmus na jejich evropském turné.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno