Youradio

Menu

Ringo Starr vydává své 20. album What’s My Name!

22. 9. 2019 · Barbora Koubová

Bývalý člen kapely Beatles Ringo Starr vydává v pořadí již dvacáté album What’s My Name, které vyjde 25. října letošního roku. Deska je další z kolekce procítěných a po domácku nahraných děl, která vznikla v Ringově osobním studiu v Roccabella West.

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 

Na desce se opět objevují Ringovi přátelé – za všechny jmenujme Paula McCartneyho, Joe Walshe, Edgara Wintera, Nathana Easta nebo Richarda Page.

Na desce se dále nachází kupříkladu skladba Grow Old With Me, která je hluboce procítěnou aranží stejnojmenné skladby, kterou napsal John Lennon o Yoko Ono. „Je požehnáním, že já tenhle sen můžu stále žít – zestárnout s někým, koho miluji,“ přibližuje Ringo skladbu, na které se objevuje rovněž Paul McCartney a pozorní posluchači mohou zaslechnout i část písně Here Comes The Sun. „Určitým způsobem jsme tak v té skladbě všichni čtyři,“ prozrazuje Ringo.

Sir Richard Starkey, neboli Ringo Starr, získal svou hudební slávu především jako bubeník legendární kapely Beatles. Po rozpadu kapely v roce 1970 odstartoval svou sólovou kariéru několika úspěšnými singly číslo jedna, mezi které patří například Photograph, You’re Sixteen nebo Back Off Boogaloo. Dále započal šňůru úspěšných alb, objevil se v mnoha dokumentech a televizních show, v roce 1998 by uveden do bubenické Síně slávy a časopis Rolling Stone ho zařadil mezi pět nejlepších bubeníků hudební historie. V roce 2015 byl již potřetí (poprvé jako člen Beatles) uveden do Síně slávy za sólovou kariéru, čímž se zařadil mezi 21 umělců, kterým se to podařilo více než jednou. Od roku 1989 rovněž vystupuje se svou kapelou Ringo Starr & His All Starr Band.

 

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno