Youradio

Menu

Rappová dvojice DONY X DAVEE přivezla kus Kalifornie v albu Hollywood

19. 2. 2020 · Barbora Koubová

Dvojice DONY X DAVEE spolupracuje už od roku 2017 a nyní vydává první společnou desku s názvem Hollywood. Ke stejnojmennému singlu navíc představuje pilotní klip natáčený na několika lokacích v Los Angeles, a to včetně slavného Hollywood Sign.

Jak už název Hollywood napovídá, první počin českého projektu DONY X DAVEE ovlivnila jejich návštěva Los Angeles v roce 2018, od té doby se také staly pro dvojici zásadní události popsané v textech. „Člověk z těch míst odjíždí s energií a plný inspirace, která je pro hudbu důležitá. Jak  říkám, duší jsem Kaliforňan a je mi tam nejlíp,“ popisuje Davee.

Na desce o osmi skladbách dvojice zúročila svou všestrannost a cit pro hudbu. „Album je žánrově velmi rozmanité – najdete na něm prvky od klasického rapu, přes dnešní moderní, spíše melodický rap až ke klasickým vokálům,“ vysvětluje Dony. Objevují se tu jak rychlejší taneční tracky, tak klidnější písně s kytarou. Hudebně měl album na starosti producent Majka Spirita Abe z H16. Hostem alba je slovenský rapper Adiss. Celkově deska na po sluchače přenáší poziviní kalifornský vibe.

Ten září především z pilotního videoklipu k tracku Hollywood. „S natáčením klipu nám pomáhala naše mateřská společnost Syr Gabriel Planet, která se nám stará o zázemí a výrazně nám pomáhá s uskutečňováním našich nápadů. Byla to asi nejnáročnější záležitost, jak po finanční stránce, tak i po fyzické a psychické. S celým štábem, skládajícím se asi z 13 lidí, jsme přijeli do Los Angeles a projížděli různé lokace. Jednou z nejhezčích bylo místo nad Hollywood Sign,“ popisuje natáčení klipu Dony.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno