Youradio

Menu

Rapper Kanye West zaplatí vysokoškolské poplatky dceři George Floyda

6. 6. 2020 · James Cunningham

Kanye West podpoří rodinu zesnulého Afroameričana George Floyda štědrým finančním darem. Autor hitu Love Lockdown zaplatí univerzitní poplatky dceři Gianně Floyd a pomůže i jiným rodinám, které se staly oběti rasistických úroků.

Přehrát Kanyeho Westa

Americký umělec oznámil serveru CNN, že sestavil speciální fond s názvem 529 Education Plan. Tento projekt zaplatí šestileté Gianně Floyd všechny vysokoškolské poplatky, což je ve Spojených státech opravdu tučná suma.

Spolu s tímto plánem daroval americký rapper 2 miliony dolarů rodinám Ahmauda Arberyho a Breonny Taylor. West chce rovněž podpořit afroamerické firmy, které se kvůli pandemii koronaviru ocitly ve finančních nesnázích.

Rodák z Atlanty se tak přidává k rostoucímu počtu celebrit, kteří vyjádřily podporu Georgi Floydovi a jiným obětem rasistických útoků. Britský herec John Boyega, známý především jako Finn z filmové série Hvězdné války, v londýnském Hyde Parku dokonce pronesl emotivní projev na podporu černošských komunit po celém světě. K ukončení rasistických útoků a systematického rasismu ve Spojených státech vyzvala i Beyoncé a její manžel Jay-Z, Rihanna, herečka Viola Davis či pilot Formule 1 Lewis Hamilton.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno