Youradio

Menu

Rapper Jay Z čelí kritice kvůli nové spolupráci s NFL

17. 8. 2019 · James Cunningham

Celebrity a američtí fotbalisté kritizují známého rappera poté, co jeho firma Roc Nation podepsala kontroverzní spolupráci s ligou amerického fotbalu NFL. Cílem nové spolupráce je prý zlepšit postavení NFL v komunitách po Spojených státech. Sám rapper se loni vysmál vedení NFL a uvedl, že ho nepotřebuje. 

Přehrát rappera Jaye Z

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Jak se časy mění. Firma brooklynského rappera Jaye Z podepsala lukrativní smlouvu s největší ligou amerického fotbalu na světě, přestože Jay před rokem uvedl, že ligu nepotřebuje. Podle oficiálních tvrzení podepsala firma Roc Nation nekolikaletou smlouvu s NFL, která má zkvalitnit celkový zážitek fotbalového utkání a inspirovat změnu. 

Rozhodnutí navázat spolupráci s organizací, jejíž postavení v afroamerické komunitě v minulých letech značně klesla, vyvolala vlnu ostré kritiky. Důvodem je především situace kolem fotbalisty Colina Kaepernicka. Ten v roce 2016 při americké hymně protestoval proti sociálním problémům, se kterými se etnické minority ve Spojených státech potýkají. Kaepernick je nyní stále bez smlouvy a NFL ho nadále bojkotuje.

Přítelkyně Kaepernicka, Nessa Diab, označila novou spolupráci za odpornou a říká, že je to další krok proti svému příteli. K Nessě Diab se přidal i další protestující hráč amerického fotbalu, Eric Reid. 

Jay Z svoje rozhodnutí zahájit spolupráci s NFL hájil slovy, že je čas se posunout od protestů během národní hymny a přejít k účinnějším krokům. Podle některých zdrojů chce rapper v budoucnosti i spoluvlastnit jeden z týmů v této prestižní lize. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno