Youradio

Menu

Pomáhejte dětem stejně jako hudební hvězdy!

18. 11. 2019 · Redakce

Už 7. prosince proběhne na Staroměstském náměstí v Praze velký charitativní koncert Rádio srdcem pro Život dětem, kde vystoupí Tomáš Klus, Slza, Support Lesbiens, LinaKaro, Balage Band, Timmy White a další umělci.

Zapojte se i vy a pomozte alespoň malou finanční částkou například ročnímu Maxíkovi s muskulární atrofií nebo tříleté Elišce s nemocí motýlích křídel.

Sbírka Srdce dětem, která se už od roku 2010 koná vždy po dobu 14 dnů ve všech prodejnách společnosti Lidl, pomáhá velkému počtu vážně nemocných dětí. Loni zástupkyně o.p.s. Život dětem MgA. Maria Křepelková a Anna Strnadová převzaly šek z rukou generálního ředitele Lidlu Pavla Stratila na neuvěřitelných 30 000 000 korun.

Za tyto peníze se podařilo neziskové organizaci pomoci 906 rodinám, za to všem dárcům patří velký dík. I těm, kteří se do projektu Srdce dětem zapojují na základě reportáží, které Život dětem každým rokem točí před sbírkou zveřejňuje především na stránkách www.srdcedetem.cz.

Jedná se o osm rodin a každá z nich představuje jedno vážné onemocnění. Pro ten letošní rok navštívila ředitelka Život dětem o.p.s. a zároveň režisérka Maria Křepelková mimo jiné rodinu malého Maxíka a Elišky.

Maxíkovi je rok a půl a brzy po narození rodiče zjistili, že jejich malý, krásný chlapeček trpí spinální muskulární atrofií, jde o velmi vážné vzácné genetické onemocnění, při kterém dítěti postupně ochabují veškeré svaly, nakonec i plíce a srdce….Je to krutá nemoc, která rodiče o dítě nakonec připraví. V posledních dvou letech zdravotní pojišťovny hradí nemocným dětem velmi drahý lék Spinrazu, který dokáže oslabování svalů pozastavit. To je pro rodiče malého Maxíka velkou nadějí.

Chlapeček skutečně dělá velké pokroky a jeho maminka pevně věří, že jednou uvidí, jak udělá první krůček. Prozatím se musí spokojit s tím, že zvedá nožičky a hraje si s ručičkama. Rodiče musejí žít z jednoho platu a bude to tak velmi dlouho, protože maminka se o syna bude muset starat nepřetržitě stále. Už nyní potřebuje pro něho hodně pomůcek, speciální kočárek, zádržný systém taky časté rehabilitace, které Maxíkovy svaly posílí.  Bude to dlouhá cesta, na které rodičům můžeme pomoci my. Starost o syna budou oba mladí rodiče prožívat po celý život.

Stejně jako maminka tříleté Elišky, která se narodila s další krutou nemocí, které se laicky říká nemoc motýlích křídel, a to proto, že její kůže je křehká jako křídla motýla. Její mamince bylo pouhých devatenáct let, když se jí holčička narodila. A ihned po narození lékaři dostali podezření na toto vzácné onemocnění, protože při doteku se jí sedřela na nožičce kůže. Maminka se musela s touto velmi těžkou nemocí nejen vyrovnat, ale taky se naučila holčičku denně ošetřovat, což není ani trochu snadné. Tatínek Elišky tolik starostí nezvládl a od rodiny odešel. A tak maminka zůstala na všechno sama. 

Až později se na obě, dceru i maminku, usmálo štěstí v podobě milujícího manžela. Ale i tak nezvládají financovat všechno, co malá Eliška potřebuje, mnoho dezinfekcí, ošetřujícího materiálu a taky aspoň jednou ročně pobyt u moře, které dokáže Eliščiny rány krásně vyčistit. Proto i tato rodina potřebuje naši pomoc.

Pokud můžete, zašlete dárcovskou SMS ve tvaru "DMS ZIVOTDETEM 60" na číslo 87777. Nebo jakýkoliv příspěvek na číslo 83297339/0800, VS 1234.

Více informací na www.radiosrdcem.cz a www.srdcedetem.cz.

Za všechny nemocné děti Vám děkuje o.p.s. Život dětem.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno