Youradio

Menu

Pokáč vydává nové album. Song Matfyzák na discu mluví z duše budoucím inženýrům

3. 6. 2019 · Ondřej Těšínský

Písničkář Pokáč vydává svoje druhé album s názvem Úplně levej. Doprovází ho video k písni Matfyzák na discu, které má za dva dny od premiéry přes 180 000 zhlédnutí.

Přehrát Pokáče

Pokáč pojmenoval svoje nové album podle jedné z písní, která podle jeho slov přesně popisuje jeho manuální zručnost.

Z celkového počtu 14 písniček je pět již dobře známých díky vtipným videoklipům: Hrdinský čin, Láska na vsi, V lese, Aromatické léto a Farmář Tonda. Zařadil také hned několik duetů, a to již zmiňovaný Hrdinský čin s Jakubem Ondrou a Lásku na vsi s Petrou Göbelovou. Novinkovými duety jsou skladby Jaro s Berenikou Kohoutovou a vánoční písnička Voděvzdorné šibenice s Kájou Bulawovou, fanynkou, která se Pokáčovi přihlásila do projektu "feat s fanouškem".

Hudba a texty jsou dílem Pokáče. S výjimkou Farmáře Tondy v produkci Lukáše Chromka písně produkoval Johny Rainbow z kapely Light & Love.

Jako čerstvé video k albu uvádí písničkář Matfyzáka na discu: „Sám jsem absolventem technické univerzity, takže vím, jaký horor pro nás je sbalit někde holku. A co teprv když ona balí nás! Zastávám názor, že by se o této problematice mělo více mluvit, snad i tento klip přispěje k rozšíření dialogu,“ říká.

Pokáč, vlastním jménem Jan Pokorný, charakterizuje svůj styl jako „nepovedený pokus o folk, případně nezdařený pokus o hudbu“. Jeho dosavadní tvorba, především pak debutové album Vlasy, za jehož prodej obdržel Zlatou desku, potvrzují, že jde o nadsázku.

Svými texty přispěl  také k úspěchu prvních dvou alb písničkáře Voxela, písní skupiny Mirai (mj. Chci tančit, Anděl nebo 365) a skladby Cizí zeď (OneManShow Foundation). Je také autorem textů několika písní Jakuba Děkana, se kterým nazpíval duet Co bejvávalo, už není. V roce 2018 začal psát písně fotbalovému týmu AC Sparta Praha, jehož je dlouholetým fanouškem.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno