Youradio

Menu

Písnička Chasing Cars od kapely Snow Patrol dosáhla neuvěřitelného milníku! Jakého?

17. 7. 2019 · James Cunningham

Kapela Snow Patrol má rozhodně důvod k oslavě. Její ikonická písnička Chasing Cars z roku 2003 se totiž podle nových dat stala nejhranější skladbou 21. století ve Velké Británii! Zamilovaný singl porazil například singl I Gotta Feeling od kapely Black Eyed Peas či písničku Happy od Pharrella Williamse.

Přehrát Chasing Cars

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 Říkali jste si někdy při návštěvě Velké Británie, že v rádiu a v televizi hrají skladbu Chasing Cars nějak často? Nebojte, tato písnička od kapely Snow Patrol vás nepronásleduje. Podle organizace PPL, jež se na zabývá hudebními licenci na ostrovech, je totiž Chasing Cars nejhranější písní tohoto století.

Hit z roku 2003 pochází z alba Eyes Open, které nám mimo jiné nabídlo i skvělé singly Open Your Eyes či You're All I Have. Hlavní zpěvák kapely Snow Patrol, Gary Lightbody, uvedl, že písnička je emocionální a jednoduše si ji posluchač zapamatuje. Největší radost hudebníkovi prý dělá to, že Chasing Cars spojuje lidi, kteří by jinak o sobě nevěděli. Ačkoliv tato písnička nikdy singlovým hitparádám ve Velké Británii a ve Spojených státech nevládla, její popularita u fanoušků na britských ostrovech i mimo ně rozhodně neklesá. 

Podle agentury PPL se na druhém místě žebříčku nejhranějších písní 21. století ve Velké Británii ocitl singl I Gotta Feeling od skupiny Black Eyed Peas. Na třetím místě byla skladba Happy od Pharrella Williamse.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno