Youradio

Menu

Pepa Bolan z Mandrage přiznává: Vítek měl problémy už v roce 2012. Několikrát jsem chtěl kapelu opustit!

7. 2. 2020 · Barbora Koubová

Ačkoliv to mnoho fanoušků mrzí, s kapelou Mandrage už je konec. Partička muzikantů odehrála svůj poslední koncert ve Foru Karlín a nyní si už každý členy kapely musí jít svou vlastní cestou. Svůj pohled na konec Mandrage a na to, co ho způsobilo, řekl pro Novinky.cz kytarista Pepa Bolan.

Přehrát Mandrage

I když se kapele podařilo dostat na vrchol české hudební scény, mnoholeté hraní Mandrage muselo být ukončeno především kvůli problémům zpěváka Vítka Starého. On sám totiž požadoval zrušení turné Dlouhej únor, a dokonce se ani nezúčastnil rozloučení kapely s fanoušky ve Foru Karlín.

Pepa Bolan v rozhovoru přiznává, že s Vítkem byla po celou dobu komunikace velmi obtížná a kapela měla se zpěvákem problémy už od roku 2012. Jeho trable byly ovšem ještě tehdy před veřejností umlčeny. Jelikož se ale Vítkova životní situace zhoršovala, byla kapela nucena udělat razantní krok a celý projek Mandrage ukončila. „U Vítka je ten problém, že jednou tvrdí, že chce strašně hrát, protože mu kapelové pauzy nedělají dobře, a podruhé že nechce hrát vůbec. Čert aby se v něm vyznal,“ řekl Bolan a dodal, že po psychické ani fyzické stránce na tom není Vítek Starý dobře už delší dobu, jemu ovšem nenáleží, aby médiím potvrdil, že za tím stojí drogy.

Ačkoliv veřejnost nemá pravděpodobně v těchto dnech o dvaatřicetiletém zpěvákovi dobré mínění, Bolan tvrdí, že když Vítka poznal, byl to jeden z nejmilejších a nejhodnějších lidí. Rovněž si myslí, že za jeho problémy nevězí nezvládnutí slávy, protože Starý podle něj nikdy o slávu nestál.

Jelikož jsou Mandrage v těchto dnech dost probíráni bulvárními médii, musí se muzikanti smířit s tím, že ne všechny články jsou pozitivní. To, co Bolanovi ovšem vadí, je, že podle některých názorů se na Vítka kapela vykašlala. „Přestože se Víťovi kapela snažila všemi možnými prostředky vyjít vstříc víc než kdokoli jiný, nikde jsem se ještě nedočetl, že Víťa je dospělý svéprávný člověk a má svou rodinu. Já mám také svou rodinu a děti a to je pro mě naprostá priorita kapela nekapela,“ řekl a přiznal, že v minulosti chtěl kapelu už několikrát opustit, ale vzhledem k tomu, kolik úspěšných hitů pro Mandrage napsal, by mu to bylo velmi líto.

Tak jako ostatní členové Mandrage, ani Pepa Bolan už nevěří tomu, že by se kapela vrátila na pódia v původní sestavě. Výměnu Starého za jiného zpěváka rovněž muzikanti nechtějí.  Značku Mandrage navíc vlastní všichni rovným dílem. „V tomto okamžiku vyměnit Víťu za někoho jiného jako kus za kus by bylo asi neuctivé. Stejně neuctivé je i všechnu tu mnohaletou snahu spláchnout do záchodu a strčit hlavu do písku. Těžko soudit, co je v této situaci dobře a co špatně. Na jednu stranu se mi strašně ulevilo, na druhou mě mrzí, že jsem nedostal na výběr,“ okomentoval kytarista konec kapely a rovněž prozradil, že koncert ve Foru Karlín byl pro všechny velmi emotivní a někteří byli dokonce z celé situace před stavem zhroucení.

Ačkoliv je s populární partou konec, Bolan se o svou budoucnost nebojí. Pracuje totiž jako tatér a jeho vlastní tetovací salón mu živobytí zajistí. Na hudbu však rozhodně zanevřít nechce a pokud by mu přišla zajímavá nabídka, určitě ji zváží.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno