Youradio

Menu

Paul McCartney si myslí, že Beatles byli lepší než Rolling Stones! Proč?

17. 4. 2020 · James Cunningham

Legendární hudebník Paul McCartney se v rozhovoru nechal slyšet, že podle něho byli Beatles lepší než Rolling Stones. Co ho k takovému tvrzení přimělo?

Přehrát The Beatles

Sedmasedmdesátiletý hudebník pronesl kontroverzní názor během pořadu moderátora Howarda Sterna. McCartney svá slova odůvodnil tak, že podle něho se členové kapely Beatles inspirovali širším spektrem hudebních žánrů než kolegové z Rolling Stones. Ti byli prý až příliš zaujati bluesovou hudbou.

„Oni (Rolling Stones) mají kořeny v bluesové hudbě,“ uvedl McCartney. „Když oni skládali hudbu, byla čistě bluesová. My (Beatles) jsme měli trochu více zdrojů hudební inspirace. Mezi námi je spousta rozdílů. Já miluju Stouny, ale myslím, že Beatles byli lepší.“

Známý americký moderátor následně podotkl, že těsně po vydání alba Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band představili Stouni desku Their Satanic Majesties Request. Podle McCartneyho to nebyla náhoda.

„Začali jsme si všímat, že cokoliv, co my děláme, oni dělají krátce po nás,“ popsal tehdejší situaci bývalý člen The Beatles. „Letěli jsme do Ameriky, kde jsme byli úspěšní. Oni následně udělali totéž. My jsme vydali (desku) Sgt. Pepper's, potom oni také vydali psychedelické album. Byli jsme dobří kamarádi. Pořád jimi trochu jsme. Máme obrovský respekt a obdiv pro to, co jsme spolu dokázali. Stouni jsou fantastičtí. Vždycky se na ně jdu kouknout, když mám tu možnost. Je to skvělá, skvělá kapela.“

Co vy na to, fanoušci Rolling Stones?

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno