Youradio

Menu

Pařba, samopal a krev - Madonna v novém klipu kritizuje užití zbraní ve Spojených státech

29. 6. 2019 · James Cunningham

Madonna se opět představila v roli aktivistky, a to ve velkém stylu. Popová legenda v novém hudebním klipu k singlu God Control naráží na útok v Orlandu, ve kterém při přestřelce v nočním klubu Pulse zemřelo 49 lidí. Video budí rozporuplné reakce.

 

Přehrát: Madonna - God Control

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Americká zpěvačka si v novém klipu k singlu God Control nebere servítky. Před videem naskočí zpráva, že obsahuje citlivý obsah - klip v tomto ohledu rozhodně nezklame. Madonnin vzkaz zní jasně: „Lidé se musí probudit a poznat, že snadná distupnost zbraní ve Spojených státech může ohrozit kohokoliv, kdekoliv.“

Režie klipu se ujal švédský bubeník a filmový režisér Jonas Akerlund, jenž v minulosti spolupracoval například s kapelou Coldplay či se zpěvačkami Taylor Swift a Beyoncé. Sázka na renomovaného režiséra se vyplatila: klip brzy nasbíral přes milion zhlédnutí a stal se obrovským virálním hitem. 

Reakce na něj byly ovšem rozporuplné. Madonnu pochválily například organizace March For Our Lives či Gays Against Guns, jež usilují o omezení přístupu ke zbraním ve Spojených státech. Jiní ale zpěvačku zkritizovali - například Američanka Patience Carter, která přežila tragický útok v Orlandu v roce 2016, přiznala, že se jí na video koukalo těžce. 

„Nemohla jsem se dívat víc než 45 vteřin,“ uvedla Carter na sociálních sítích. Svědkyně děsivých událostí v Orlandu před třemi lety později popsala americkým bulvárním médiím, jak jí mrzí, že Madonna využila tak vážné události ve svůj vlastní prospěch. 

Písnička God Control je třetím singlem z nové desky Madame X, kterou Madonna vydala 14. června. Zpěvačka se během skládání desky inspirovala Lisabonem a portugalskou hudbou, ale i aktuálními tématy, jak dokazuje skladba God Control. Mrkněte na kontroverzní hudební klip k singlu níže. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno