Youradio

Menu

Olympijský šermíř Alexander Choupenitch vydává svůj první hip hopový singl s DJem Wichem!

30. 8. 2019 · James Cunningham

Talentovaný olympijský šermíř Alexander Choupenitch se spojil s uznávaným producentem DJem Wichem a společně nyní představují singl Víme oba. Šerm a hip hop můžou působit jako protipóly, tahle spolupráce ale dokazuje přesný opak.

Přehrát DJe Wiche

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Hudební ambice měl Alex už celkem dlouho, poslední dva roky přemýšlel, jak je co nejlépe zrealizovat. Až se zapojením DJe Wiche dostaly nápady konkrétní obrysy a v dubnu došlo na první společnou session ve studiu.

DJ Wich je pro mě největší pojem u nás a vždycky jsem ho strašně obdivoval. Měl jsem obrovská očekávání, což občas sice není dobrý, ale v případě Tomáše (DJe Wiche) se vše naplnilo na 100 %. Je to výborný profesionál a hodně rychle jsem přišel i na to, že je to i super člověk,“ nešetří chválou na společnou práci na singlu Víme oba Alex. „Vůbec jsem netušil, co od Alexe jako sportovce očekávat. Alex ale přišel do studia maximálně připravený a velice mě překvapil, cítí rytmus a dobře frázuje. Na to, že šlo o jeho první nahrávání, to dopadlo myslím hodně dobře,“ rekapituluje spolupráci DJ Wich. „Alex se jednou bude muset rozhodovat, jestli bude dál šermovat, nebo se dá na rap. A jestli má v záloze ještě další songy, my chceme rovnou album! Je to pro nás překvapení konce sezóny,“ dodává Lukáš Rychtařík za label Championship Music.

Nápad na realizaci v hudebním žánru nepřišel u Alexe jen tak. Od malička chodil do divadla a poslouchal i operu, dokonce i sledoval balet. Hudba je od malička součástí jeho života, protože rodiče jsou operní pěvci. Alex je ale především jednou z největších nadějí českého sportovního šermu. Svou šermířskou kariéru odstartoval v 8 letech, kdy od týmového basketbalu přešel k velmi individuálnímu šermu. V roce 2016 se účastnil dokonce Letních olympijských her v Rio de Janeiro.

Společně se singlem má premiéru také videoklip, který je logicky motivovaný šermířským prostředím. Mrkněte na něj níže - líbí se vám?

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno