Youradio

Menu

Nová deska Taylor Swift pobaví, ale nenadchne

26. 8. 2019 · James Cunningham

Taylor Swift v pátek vydala svoji sedmou studiovou desku Lover. Očekávání byla obrovská - jednalo se o první desku pod novým hudebním labelem, singly zněly skvěle a Taylor byla v rozhovorech plná elánu. Navzdory pozitivním signálům ovšem Lover poněkud zklamal. Je to bezpochyby zábavná deska s hrstkou velmi povedených písní, ale chybí v ní X factor, který zdobil dřívější desky.

Přehrát Taylor Swift

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Za problémy této desky může především její začátek. První dvě písničky, I Forgot That You Existed a Cruel Summer, jsou nevýrazné a v případě první zmíněné skladby trochu mimo mísu - proč začíná Taylor Swift svoje album s názvem Lover tím, že někoho atakuje? Nedává to příliš velký smysl. Zpěvačka je známá tím, že se skrz svojí hudbu opírá do kritiků, ovšem tato deska měla být čerstvým začátkem - zdá se, že Taylor se od svých protivníků zkrátka nedokáže odtrhnout. 

Album pořádně začíná po skladbě Lover, která je naprosto dokonalá. Jistě, v textu jsou zmínky o Vánocích, přestože deska vyšla koncem srpna, ale vzhledem ke kvalitě melodie a zbytku textu jsme ochotní Taylor tento malý hřích odpustit. Zpěvačka se v tomto singlu dokonale inspiruje svými kořeny v country hudbě a píseň je zamilovaná a stylová, aniž by byla kýčovitá. Po prvních dvou nepřesvědčivých písničkách udeří Lover to uších posluchačů jako kulový blesk - v dobrém slova smyslu, samozřejmě. 

Po písničce Lover opět nadchne další ploužák, tentokrát píseň The Archer. Skladba sice vyšla před vydáním desky, ale nebyla oficiálním singlem. Hudební kritici tuto skladbu rychle přirovnali k písničce All Too Well, kterou fanoušci Taylor Swift považují za kultovní hit. The Archer sice není tak hudebně silný jako All Too Well, ale v desce určitě vyniká, zejména díky svému emotivnímu, osobnímu textu. 

Prostřední část alba bohužel není příliš přesvědčivá. Písnička Miss Americana & The Heartbreak Prince se sice příjemně poslouchá, ale je až příliš podobná jiným (a lepším) písničkám v širokém repertoáru Taylor Swift. Soon You'll Get Better je dalším dobrým dojákem, ale v albu, které mělo opanovat velkými popovými hity, se rychlých, chytlavých pecek vyskytuje příliš málo. Nejlepší část desky je jeho závěr, kdy singl You Need To Calm Down zvedne tempo desky a připraví nás na nejznámější skladbu z celé desky: ME! 

Veselá nálada z desky číší až v posledních pěti písničkách, což je ohromná škoda. Kdyby Taylor své rychlé písničky lépe rozprostřela po celé desce, poslouchala by se lépe. Lover rozhodně není špatná deska, jenže Taylor Swift se svými předcházejícími deskami (zejména s 1989 a Red) nasadila laťku velmi vysoko. V porovnání s nimi bohužel nelze říct, že Lover představuje její nejkvalitnější tvorbu. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno