Youradio

Menu

Norah Jones vydává album Pick Me Up Off The Floor

13. 6. 2020 · Barbora Koubová

Pianistka, skladatelka, zpěvačka a držitelka několika cen Grammy, Norah Jones, původně nové album nahrávat vůbec nechtěla. Rozhodla se odklonit od koloběhu předešlých alb a vydala se do neznámého prostředí bez hranic. 

Přehrát Norah Jones

Nahrávání začalo sérií krátkých sezení s neustále se měnícími spolupracovníky, jehož výsledkem je rozmanitý proud singlů. Pomalu, ale jistě, se nevydané session songy zhustily do věci, kterou Norah vůbec neplánovala – a tak vzniklo album. Pick Me Up Off The Floor však není nějaká nesouvislá koláž, spíš naopak, nádherně drží pohromadě linií klavíru, texty čelí ztrátě a větší naději, a tématem je těžká nálada, která se opírá o temnotu, jež nakonec najde světlo.

„Každé sezení jsem vytvořila nějakou píseň, kterou jsem ale nikdy nevydala. V průběhu těch dvou let se nějak sesbíraly a vzniklo z nich album. Byla jsem do nich opravdu zamilovaná, poslouchala jsem je pořád, i když jsem venčila psa. Písně mi zůstaly trčet v hlavě a já jsem si uvědomila, že všemi prochází nějaké surrealistická nit. Připadá mi to jako horečnatý sen odehrávající se někde bezi Bohem, ďáblem, srdcem, zemí, planetou a mnou,“ komentuje Norah.

Navzdory tomu, jak Pick Me Up Off The Floor začalo, všech 11 písní představuje cestu. Připomínají děs, ale zároveň blížící se naději. Norah Jones v nich dosahuje místa míru, kdy přijímá, že existují věci, které nelze ovlivnit a vyjadřuje vděčnost za dobro, kterého se nám dostává.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno