Youradio

Menu

Na nové desce od kapely The 1975 zazní i aktivistka Greta Thunberg!

25. 7. 2019 · James Cunningham

Britská kapela The 1975 si na novou desku pozvala švédskou aktivistku Gretu Thunberg. Šestnáctiletá Švédka bude během první písničky recitovat unikátní esej, ve které upozorní na nutnost chránit planetu před globálním oteplováním.

Přehrát kapelu The 1975

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Greta Thunberg se stane vůbec prvním hudebním hostem na desce kapely The 1975. Mladá švédská aktivistka uvede celou desku unikátní esejí, ve které vyzývá posluchače k tomu, aby vykonávali protesty na ochranu přírody. Thunberg loni začala stávkovat před budovou švédského parlamentu, aby tamní politiky přinutila k přísnějším opatřením na ochranu životního prostředí. Od té doby se z šestnáctileté dívky stala mezinárodní hvězda a ikona hnutí za ochranu životního prostředí. Mladá Thunberg například loni přednášela na summitu OSN v Katovicích a rovněž před Evropským Parlamentem ve Štrasburku.

Kapela The 1975 je momentálně uprostřed celosvětového turné a dolazuje poslední částky svého nového alba. Její minulá deska A Brief Inquiry Into Online Relationships získala prestižní cenu BRIT Award za album roku, a tak fanoušci natěšeně čekají na další novinku od tohoto čtyřčlenného hudebního uskupení. Nové album Notes on a Conditional Form vyjde už v únoru příští rok.

Britská média spekulují, že The 1975 chtějí v brzké budoucnosti vydat první singl z nové desky. Těšíme se na něj!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno