Youradio

Menu

Miley Cyrus je zpět: změna hudebního žánru se v novém EP vyplatila

8. 6. 2019 · James Cunningham

Nové EP od slavné americké zpěvačky opouští rockovější tóny předchozí desky a opět dokazuje, že Miley Cyrus je zpěvačka pro všechny hudební žánry. Šestisongové EP She Is Coming je oslava mládí, rebelství, sexu a svobody.

Přehrát Miley Cyrus

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

 

Fanoušci před vydáním nového EP She Is Coming spekulovali, že se stylově bude spíš podobat desce Bangerz z roku 2013, než minulé desce, Younger Now.

Rodačka z amerického státu Tennessee tato očekávání naplnila, a to v typickém stylu. EP začíná velice povedenou písničkou Mother's Daughter, která dokonale kombinuje popové rytmy s hudebním žánrem R'n'B. Mother's Daughter vzdává hold silným ženám po celém světě a fráze Dont f**k with my freedom, jež se v písničce opakuje, se nyní stala jakýmsi sloganem pro druh feminismu, který Miley Cyrus prosazuje. Zpěvačka tuto frázi sama nedávno citovala na Twitteru poté, co ji jeden fanoušek v davu násilně objal a pokusil se políbit. 

Skladbu Mother's Daughter následují písničky Unholy, D.R.E.A.M. a Cattitude. Unholy a D.R.E.A.M. jsou pomalejší, pohodové tracky, které se hezky poslouchají. Zpěvaččiny vokály hezky ladí do rytmu RnB, trochu ve stylu Khalida.

Následující singl Cattitude naopak číší sexuálními excesemi a vulgarismy - Miley tak zřejmě reaguje na svoje kritiky, jenž jí často vyčítají, že se snaží spojit feminismus se sexem. V této písničce hostuje známá americká televizní osobnost RuPaul - ten sice není žádný zpěvák, ale jeho vliv na písničku je pozitivní: posluchač si připadá, jako kdyby se dva lidé hádali!

Po vokální přestřelce mezi RuPaulem a Miley Cyrus v Cattitude přichází dvě pomalejší písničky: Party Up The Street a The Most. První zmíněná píseň je opět v pohodovém rytmu, možná až moc. Písnička neurazí, ale ani nenadchne. O víc ovšem vynikne následující skladba, The Most. Písnička, jež završuje EP, vznikla ve spolupráci s hudebním producentem Markem Ronsonem. Vliv hudebního producenta je poznat: popovější tempo je živější a zábavnější, než předchozí píseň a Miley Cyrus dostává prostor předvést svůj neuvěřitelný vokální rozsah. Je to dokonalá tečka za povedeným EP, ve kterém Miley Cyrus opět předvedla, že patří mezi nejvšestrannější hudebníky na světě.

James Cunningham

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno