Youradio

Menu

LIl Nas X a Justin Bieber ovládli ceny hudební americké televize MTV

13. 9. 2021 · Barbora Koubová

Rapper známý jako Lil Nas X a popový zpěvák Justin Bieber získali nejvýznamnější ocenění při nedělním udílení hudebních cen americké televize MTV. Sedmadvacetiletý Bieber na ceremoniálu vystoupil po šesti letech a odnesl si domů sošku pro umělce roku a s hitem Peaches také cenu za nejlepší popovou píseň. Hlavní cenu za videoklip roku má se songem Montero (Call Me By Your Name) s homosexuální tématikou dvaadvacetiletý hudebník Lil Nas X.

Přehrát Justin Bieber

Nedělní slavnostní večer byl prvním velkým předáváním cen v New Yorku, které se konalo před zaplněným hledištěm od vypuknutí pandemie nemoci covid-19, uvedla agentura Reuters. Minulý rok na ceremoniálu diváci být přítomni nemohli a většina vystoupení byla nahraná předem. Na nedělním slavnostním večeru se také objevila řada celebrit, překvapením bylo například úvodní vystoupení Madonny či později zpěvačky a herečky Jennifer Lopez.

Hned tři ceny, včetně té pro nejlepší novou umělkyni, dostala osmnáctiletá Olivia Rodrigo. Skupinou roku je jihokorejská kapela BTS, která také získala cenu za nejlepší píseň v kategorii K-popu. Za 25 let v hudebním průmyslu dostala cenu pro "globální ikonu" rocková kapela Foo Fighters.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno