Youradio

Menu

Lewis Capaldi předvedl v Praze skvělou show. Ještě ale zbývá prostor pro zlepšení

8. 11. 2019 · James Cunningham

Skotský zpěvák Lewis Capaldi předvedl ve vyprodaném pražském klubu SaSaZu unikátní vystoupení, na které jeho fanoušci budou ještě dlouho vzpomínat.

Přehrát Lewise Capaldiho

Lewis Capaldi je skutečně originálním hudebníkem. Charismatický Skot si na nic nehraje, nebojí se dělat legraci sám ze sebe, ze členů své kapely a ze členů obecenstva. Atmosféra na jeho koncertech je vždy elektrizující, ale pražské SaSaZu bylo přece jen trochu výjimkou. Sám Capaldi totiž během vystoupení přiznal, že pražské publikum bylo možná nejlepší, které na tomto koncertním turné zažil.

Povedený hudební večer začal ve velkém stylu, a to vystoupením nadané americké zpěvačky Donny Missal. Rodačka z New Jersey byla naprosto skvělá: díky energickým písním se jí podařilo roztančit vyprodaný pražský klub a v nádherné akustické verzi písničky Live Forever od Oasis rovněž dokonale předvedla svůj báječný hlas. O této mladé zpěvačce ještě určitě uslyšíme.

Sám Lewis nastoupil na pódium v klasickém stylu, za doprovodu hudby z filmové série Hvězdné války. Mladý zpěvák dlouho neváhal a hned se pustil do hitů z povedené desky Divinely Uninspired To A Hellish Extent, začínaje písní Grace a končící obrovským hitem Someone You Loved. Capaldi zpíval výborně a ačkoliv bylo prostředí SaSaZu občas trochu hlučné, kvalitním reproduktorům a skvěle hrající kapele se podařilo hluk z okolních barů utnout tak, aby mluvila jen hudba. Velké překvapení byla kvalita osvětlení na pódiu. Zní to možná banálně, ale osvětlení výborně ladilo s hudbou a spolu s Capaldiho unikátním hlasem vytvořilo skutečně unikátní koncertní zážitek.

Mladý hudebník se rád bavil s obecenstvem, v němž bylo i značné skotské obsazení. Jeho interakce s publikem začaly vtipně, ale ke konci koncertu se trochu protahovaly, což mělo trochu vliv na atmosféru. Je rovněž škoda, že zpěvák v Praze zahrál „pouze“ písně ze své nové desky. Rozhodně by nebylo na škodu, kdyby Capaldi přichystal pražským fanouškům i nějaké drobné hudební překvapení ve formě nového singlu či povedené cover verze, podobně jako to udělala předskokanka Donna Missal.

Lewis Capaldi na svém prvním pražském koncertu jako sólo interpret ovšem dokázal, proč aktuálně patří mezi nejpopulárnější hudebníky planety. Charismatický zpěvák slíbil, že se do České republiky vrátí už příští rok. Máme se tedy rozhodně na co těšit!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno