Youradio

Menu

DALŠÍ nakažlivé songy o koronaviru. Rouška k poslechu nutná!

31. 3. 2020 · Ondřej Těšínský

Koronavirus už pronikl i do muziky. Kapely a zpěváci sice nemůžou koncertovat, ale někteří už o epidemii nebo rouškách nahráli písničku.

Přehrát playlist Korona virální songy

Jako první přišel s hudebním návodem Jak na koronavirus písničkář Pokáč. Ten teď chrlí hudební glosy každý druhý pátek v rámci Pokáčovy rchlovky na Frekvenci 1 a aktuální situace kolem pandemie koronaviru mu samozřejmě nemohla uniknout.

A v pátek 27.3. přišel Pokáč i s druhým korona songem. Tentokrát radí Co dělat během karantény. Poslouchejte!

Singl reagující na současné dění vydala i kapela Mirai. Společně s Nikol Štíbrovou vydali singl Dej si roušku. „Chráníš mě a já zas tebe,“ zpívají v něm společně i rekordně rychle natočeném videoklipu.

Pozadu nezůstal ani Xindl X, který nahrál song Roušky (Home Office Live).

Písničce předcházela ještě verze s ostřejším antibabišovským textem a melodií půjčenou ze songu Pijeme colu od Michala Davida.

Korona song nahrál také písničkář Voxel.

Nejvíc zpěváků do jednoho korona songu sehnal geniální lobista Tonda Blaník a jeho Republika Blaník. Hudbu k němu napsali brněnšté Midi Lidi a text, který napsal Robert Geisler, a Petr Marek, zpívají Marek Daniel, Halka Třešňáková, Michal Dalecký, Petr Marek, Erika Stárková, Václav Kopta, Berenika Kohoutová, Václav Neužil, Dan Bárta, Tereza Ramba, Bára Basiková, Šimon Caban, Lukáš Pavlásek, Tomáš a Tamara Klusovi. "Každá dobrá i blbá doba potřebuje svůj song, tak tady je. Sdílejte, ať víte, že v tom nejste sami," vzkazují. 

A s epidemií koronaviru souvisí i benefiční song Život, který nazpíval Ondřej G. Brzobohatý, Vojta Dyk a Marta Jandová. 
Označili ho #POMAHAMESESTRICKAM a chtějí jím vyzvat lidi k finanční podpoře sestřiček a dalších zdravotníků: 
České asociaci sester lze přispět na popsané účely prostřednictvím transparentního účtu u KB: 191900/0100 nebo odesláním jednorázové DMS: DMS SESTRA 30, DMS SESTRA 60, DMS SESTRA 90 (tj. DMS mezera SESTRA mezera VÝŠEPODPORY) na telefonní číslo 87 777 nebo odesláním trvalé DMS: DMS TRV SESTRA 30, DMS TRV SESTRA 60, DMS TRV SESTRA 90 (tj. DMS mezera TRV mezera SESTRA mezera VÝŠEPODPORY) na telefonní číslo87 777.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno