Youradio

Menu

Klavírista Jan Vesely vydává debutové album MOOD! Spolupracovaly na něm i Anna Slováčková a SharkaSs

18. 5. 2020 · James Cunningham

Klavírista Jan Vesely dnes vydává debutové album MOOD. Úspěch zaznamenal v minulosti se singlem s Celeste Buckingham k filmu Láska Na Vlásku. Dnes má premiéru i první klip z něj, a to k písni Prolog s SharkaSs. Album bylo pokřtěno netradičně v online prostředí sociálních sítí a vychází pod záštitou PETROF Art Family.

Přehrát playlist Pop novinky

Autorské album MOOD se výrazně liší od předchozí Janovy tvorby. Jan upustil od dubstepu, kterému se věnoval dříve. Nová deska je ve více popovém duchu. Klavírní tóny doplňuje zpěv Anny Julie Slováčkové, účastnice soutěže The Voice Česko Slovensko Valentiny Vlkové, rapperky SharkaSs a hraní violoncellistky Terezie Kovalové. S blogerkou Lady Zikou natočil singl Tak Mi Daj Follow.

První album je pro mě velký krok do hudebního světa, už to nejsou jen jednotlivé písničky. Je to pro mě i hledání sebe samotného, promítá se v něm i můj osobní vývoj za celé tři roky, které jsem jeho tvorbou strávil. Na albu jsou popové songy, rap i klasika. Mám rád vše a nemyslím si, že v této době je nutné zaměřovat se jen jedním směrem,” vysvětluje Jan, který rád boří předsudky o pianistech ve fraku. Celé album obsahuje jedenáct písní a je rozděleno na dvě části: první část jsou písně se zpěvem, druhá obsahuje čistě instrumentální skladby. Texty písní vznikaly ve spolupráci s rapperkou SharkaSs. S hudbou pomáhal Sebastian Hádl, který skládal také pro Leoše Mareše nebo Daru Rolins. 

Videoklip Prolog natáčel kameraman Jakub Blín, který se podílel například na klipu Emmy Smetany No Fire. V klipu hraje i gymnastka Aneta Holasová, která bude Českou republiku reprezentovat na olympiádě v Tokiu v roce 2021. Text písně je o jedinečnosti člověka, o tom, že každý z nás je originální. 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno