Youradio

Menu

Katarína Knechtová vydává nové album SVETY: Spolupracovala na něm s členem kapely Depeche Mode

4. 11. 2020 · Redakce

Talentovaná hudební hvězda Katarína Knechtová představila nové album SVETY! Novinka je časosběrnou sbírkou zážitků, pocitů a myšlenek a vznikala čtyři roky. Producenty desky jsou Randy Gnep a světoznámý Christian Eigner ze skupiny Depeche Mode. Fanoušci se mohou těšit na 10 skladeb a jeden bonus, včetně hitů FEA, V modlitbách či aktuálního Takí sme.

Přehrát Katarínu Knechtovou

,,SVETY považuji za svoje nejkomplexnější album. Pracovala jsem na něm průběžně. Když byl čas, když byla chuť a volné nahrávací studio. A to jsou pro mě ideální podmínky. Hlavně z toho důvodu, že jsem se mohla k písničkám vracet, mít zdravý odstup, nechat některé věci uzrát, pracovat v klidu bez časového stresu, a hlavně k vlastní spokojenosti," prozradila Katarína Knechtová.

Katka je autorkou všech písní a poloviny textů. Kromě zpěvačky se na textech podílel Vlado Krausz, Martin "Fefe" Žúži z Hexu, Silvia Kaščáková, Michal Hrůza, a na bonusové skladbě Svoboda je pírko i Stanislav Štepka. ,,Materiálu je vždy více a pro mě není jednoduché vybírat a selektovat. Vždy hledám cestu pro tu danou píseň, jak ji pojmout, s kým ji nahrávat, kdo by ji mohl produkovat. Je to dlouhý proces a někdy se také nepodaří, takže občas song, ačkoli je rozpracovaný, jednoduše vyhodím, protože se se skladbou samotnou a s její realizací nejsem ztotožněná anebo se mi po čase nezdá tak dobrá,“ vysvětluje proces tvorby Katka.

Novou desku SVETY nahrávali muzikanti z kapely Knechtové, Stano Kociov, Braňo Kociov a Jozef Graus. Hostovali na něm i další skvělý hudebníci jako Dano Šoltis, Rasťo Uhrik a Ferko Jano. Producenty alba jsou Randy Gnepa a Christian Eigner, člen skupiny Depeche Mode.

,,Spolupráce s producenty je vždy na přátelské bázi. Základní věc je, že máme vždy společný cíl, a to vypustit do světa co nejlepší písničky, udělat maximum. S Randym a Adamem Kurucem jsem spolupracovala ještě na písni FEA. Po této skladbě jsem se rozhodla, kterým hudebním směrem půjdu dál. Album je zvukově pestrý, protože jsou na něm rockové písně, tak trošku i vliv osmdesátých let, elektronika a balady. A také dva duety, aktuální singl s Adamem Ďuricou Takí sme a další s mým kamarádem Michalem Hrůzou," doplňuje slovenská zpěvačka.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno