Youradio

Menu

Kapitán Demo představuje novou desku Mistr Světa Všeho, kterou pokřtí začátkem května v O2 universum

8. 1. 2022 · Barbora Koubová

Extravagantní hudebník Kapitán Demo vydává nové album Mistr Světa Všeho. Jeho křest plánuje letos na 4. května v pražském O2 universum. Na nové desce se objeví řada hostů - fanoušci uslyší například zpěváka Dalibora Jandu, se kterým Demo nazpíval první singl Pudeme domů a budeme někoho pomlouvat, Jana Bendiga, Zdeňka Godlu, Tomáše Kluse, operní pěvkyni Kristýnu Kůstkovou a další. Květnový koncert by se měl uskutečnit za účasti některých z nich. 

Přehrát Kapitána Dema

"Každý, kdo mě zná ví, že naše koncerty jsou nezapomenutelné, a to znamená, že se na ně nedá zapomenout. Stejně tak tomu bude i v O2 universum. Křest desky Mistr Světa Všeho se odehraje ve třech časových pásmech a dvanácti dimenzích. Uvidíš tam všechny, kdo v českém šoubyznysu něco znamenají, ale i normální lidi jako seš ty," uvedl v pozvánce Kapitán Demo.

Za pseudonymem "česko-italského podnikatele" Kapitána Dema se skrývá hudebník, producent, dýdžej a moderátor Jiří Burian, který je synem písničkáře, hudebníka a spisovatele Jana Buriana a vnukem hudebního skladatele a divadelníka E. F. Buriana.

S novou desku Kapitán Demo zároveň představuje nový klip k druhému singlu Čardáš, na němž hostují Zdeněk Godla a Jan Bendig. Na albu Kapitán Demo pracoval devět let a podle jeho slov by mělo jít o "vůbec nejlepší nahrávku všech dob". Jeho předchozí deska vyšla v roce 2020 a jmenovala se Řekni mámě ať ti koupí Bentley.

Burian ve svém projektu Kapitán Demo před čtyřmi lety zaujal klipem Zlatíčka, která prý propaguje "novou mentální technologii šíření dobra a pozitivní energie".

Jiří Burian vystudoval střední ekonomickou školu, poté vystřídal několik zaměstnání a od roku 2006 se naplno věnuje hudbě, produkci, moderování a občasnému herectví. Kromě projektu Kapitán Demo je známý jako člen skupiny Southpaw. Mezi jeho další umělecké počiny patří indie-folkoví Republic Of Two, lidovou tradicí ovlivněná Bohemia nebo projekt se zpěvačkou Klárou Nemravovou Ghostmother.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno