Youradio

Menu

Kapela Skyline vydává novou desku Electricity

31. 8. 2020 · James Cunningham

Kapela Skyline vydává svou osmou řadovou desku! Album, které nese název Electricity, bylo pokřtěno na živém koncertu v pražských Holešovicích.

Přehrát kapelu Skyline

Nová deska Electricity vychází čtyři roky po albu Jungle, s nímž kapela uspěla v rádiích a získala cenu za Album roku na cenách Žebřík. Desku si členové kapely produkovali opět sami, o mix se postaral opět osvědčený Matouš Godík. Autorem obalu alba je grafický designér Vítek Škop.

,,Nové album nám trvalo dát dohromady delší dobu oproti těm předchozím. Všichni toho máme hodně, takže jsme celkem bojovali s časem. Navíc jsme na sebe pořád přísnější, co se týče zvuku, hodně jsme si vyhráli s produkcí, což taky není hned,” vysvětluje Radek Bureš. Deska se natáčela u Hiffiho v jeho hudební škole EMA Prague, vokály byly nahrávány ve studiu kytaristy Majkího, který má produkční studio Noise Activity.

,,Nevím proč, ale za mě je to asi naše nejuvolněnější deska. Možná je to tím, že vznikala tak dlouho, kdy se nic nehonilo na poslední chvíli a vybíralo se opravdu jen to, co nám přišlo dobré," dodává frontman Jacob, ,,jsem fakt rád, že po tolika letech v kapele se nám to neomrzelo. Že pořád děláme hudbu tak, aby bavila hlavně nás a nesnažíme se za každou cenu zavděčit ostatním." 

Po vydání nové desky rozjíždí kapela Skyline podzimní koncertní turné, při němž zahrají po celé České republice. Seznam všech koncertů si můžete prohlédnout níže. Nenechte si je ujít!

18. 9. Hlučín, SCORO Štěrkovna
23.9. Brno, Studentský Majáles
13. 11. Beroun, Metro 
14. 11. Plzeň, Buena Vista Club
19. 11. Brno,  Fléda
20. 11.  Jihlava, Moment
21. 11. Liberec, Bunkr
5. 12. Pardubice, Žlutý pes
12. 12. Vroutek, Zkušebna 
19. 12.  Vysoké Mýto, Hudba pomáhá, M-klu

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno