Youradio

Menu

Coldplay nevyjedou na turné, dokud nebudou koncerty šetrné k přírodě

21. 11. 2019 · James Cunningham

Populární kapela Coldplay nebude pořádat velká koncertní turné, dokud její koncerty nebudou aktivně přispívat k ochraně planety. Hlavní zpěvák kapely Chris Martin tuto novinku oznámil v nedávném rozhovoru a uvedl, že chce, aby Coldplay byli jedni z prvních, kteří se tohoto trendu chytí. 

Přehrát kapelu Coldplay

Hudebním průmyslem dlouho panuje nepsané pravidlo, že když hudebník či kapela vydá novou desku, vyrazí na turné. Britská kapela Coldplay je ovšem zvyklá, že dělá věci trochu jinak. Jejich nové dvojalbum Everyday Life sice vyjde už zítra, ale žádné turné následovat nebude. Důvodem je, že celosvětové turné by mělo příliš negativní dopad na ekologii planety. 

Zpěvák kapely Chris Martin v rozhovoru uvedl, že do té doby, než Coldplay najdou způsob, jak jejich koncerty udělat ekologicky prospěšné, žádné turné se nepojede. Čtyřčlenné hudební uskupení se tak přidává k rostoucímu trendu mezi hudebníky, který chce omezit ekologický dopad koncertů a koncertních turné.

Martin ovšem chce, aby Coldplay posunuli laťku ještě o něco výš. Charismatický zpěvák doufá, že kapela se v tomto ohledu může stát průkopníkem v průmyslu, jehož negativní dopad na přírodu a na ekologii je důkladně zdokumentovaný.

Pro kapelu prý ani není problém, že si nejspíš dají ještě roční či dvouroční pauzu, aby svůj slib splnila. Uvidíme, zda se jí to podaří!

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno