Youradio

Menu

Kapela 5 Seconds of Summer s novým albem CALM slaví jeden úspěch za druhým. Desce ale chybí X Factor

8. 4. 2020 · James Cunningham

Australská kapela 5 Seconds Of Summer na nové desce ukázala, že z ní už není rockový boy band. K legendám světové hudby ovšem klukům zbývá ještě hodně daleko.

Přehrát 5 Seconds Of Summer

5 Seconds Of Summer letos navzdory koronavirové pandemii vydali svoji celkem čtvrtou desku CALM. Album slavilo úspěch ihned po svém vydání: dobylo hitparády ve Velké Británii a navzdory neplánovaně předčasnému vydání ve Spojených státech se v této zemi umístilo v top 100 hitparády Billboard.

Ačkoliv byl název alba původně určen jako akronym všech křestních jmen členů kapely (tedy Calum, Ashton, Luke a Michael), slovo "calm" dokonale vystihuje celkovou náladu tohoto díla. Deska je pohodová a hravá, ale chybí v ní ta ostrost a silná poenta, kterou slyšíme ve tvorbě slavnějších hudebníků.

Basista Calum Hood v nedávném rozhovoru pro server ABC News Radio uvedl, že se členové kapely při skládání desky nebáli posunout svoje hudební hranice. Album ale příliš hudební rozmanitosti nenabídne. Výborný začátek ve formě hitů Red Desert a No Shame brzy splyne do písniček, které sice pobaví, ale nenadchnou. Výjimkou jsou pouze skladby Teeth, Best Years a závěrečná pomalá pecka High (ta je rovněž jediná vyloženě pomalá písnička na celé desce). U ostatních písní má posluchač trochu pocit, že podobné melodie a texty už několikrát slyšel.

Před vydáním desky CALM se hodně v médiích mluvilo o tom, jak kapela 5 Seconds Of Summer vyzrála. Je pravda, že se už nebavíme o vtipné bandě rádoby rockerů, ale o vážném hudebním uskupením, které disponuje velkým talentem. Na albu CALM vidíme, že kluci mají na to, aby experimentovali víc. Při skládání této desky ale zřejmě vsadili spíše na jistotu: tedy na songy o lásce, rozchodech a zlomených srdcích. To samozřejmě není nic špatného a kapele 5 Seconds Of Summer to nejspíš vydělá spoustu peněz - díru do světa to ale neudělá.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno