Youradio

Menu

Jsou Grammy zkorumpované? Podle The Weeknda ano!

26. 11. 2020 · Barbora Koubová

Jsou neprestižnější americké hudební ceny Grammy zkorumpované? Řada umělců se domnívá, že ano!

Přehrát The Weeknd

Ačkoliv jsou Grammy vždy obrovská hudební událost a řada umělců po vzácné sošce touží, jsou i celebrity, které se domnívají, že porota je zkorumpovaná a prosazuje jen své oblíbence, především bílé pleti. Akademii už v minulosti kritizovali například 50 Cent, Snoop Dogg, Drake, Jay-Z či Kanye West, jenž dokonce sošku Grammy pomočil.

Seznam nominací pro nadcházející ročník Grammy byl nyní nově zveřejněn a u některých umělců vzbudil pohoršení. O zkorumpovanosti poroty promluvil The Weeknd, který ačkoliv má za sebou velmi úspěšný projekt After Hours a vede na streamovacích platformách, nezískal ani jednu nominaci.

Justin Bieber získal nominace ve třech popových kategoriích, ovšem zase se mu nelíbí, v jakém žánru. „Již během dospívání jsem obdivoval r’n’b hudbu a chtěl jsem vytvořit projekt, který by ztělesňoval tento zvuk. Je pro mě zvláštní, že nebyl zařazen do této kategorie,“ napsal na Instagram.

Na všechny nominace Grammy se můžete podívat ZDE. Šanci získat sošku mohou Taylor Switf, Billie Eilish, Dua Lipa či Beyoncé.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno