Youradio

Menu

Firma, která zastupuje Lady Gagu a Nicki Minaj, se stala obětí kybernetického útoku!

12. 5. 2020 · James Cunningham

Řada předních světových celebrit, mezi něž patří i Lady Gaga, Madonna či Nicki Minaj, má velký problém. Firma, která je zastupuje, se stala obětí obrovského kybernetického útoku. Hackeři prý ukradli stovky gigabytů citlivých dat a nyní po firmě vyžadují peníze.

Přehrát Lady Gagu

Newyorská firma Grupman Shire Meiselas & Sacks zastupuje některá přední jména ve světovém showbyznysu. Mezi klienty této firmy kromě již zmíněné Lady Gagy, Madonny a Nicki Minaj patří i Bruce SpringsteenMariah CareyChristina Aguilera či Idina Menzel.

Tato jména nyní čelí nepříjemné situaci, jelikož hackeři můžou publikovat citlivá data jako jsou telefonní čísla a soukromé emailové adresy a profesionální smlouvy.

Podle amerického serveru Variety se anonymním hackerům podařilo ukrást až 756 gigabytů citlivých dat z databáze známé newyorské společnosti. Hackeři nyní vyhrožují firmě publikací těchto dosud nezveřejněných souborů, pokud jim nezaplatí peníze. Kolik peněz si přejí, zatím není jasné.

Společnost Grupman Shire Meiselas & Sacks potvrdila serveru RollingStone, že svoje klienty o kybernetickém útoku informovala a že jedná s předními experty na tento typ útoku. Uvidíme, zda se jim podaří zabránit publikaci citlivých souborů.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno