Youradio

Menu

Festival Rock for People v lednu bude ve virtuálním prostředí

6. 1. 2021 · Barbora Koubová

Organizátoři festivalu Rock for People nabídnou na jeden den možnost zúčastnit se tradiční akce na královéhradeckém letišti ve virtuálním prostředí. Zájemci se 31. ledna budou moci on-line projít po festivalovém areálu, zazpívat si s kapelami či prohlédnout si partnerské zóny nebo nabídku stánkařů. To vše prostřednictvím interaktivního Rock for People In the Game. ČTK o tom za pořadatele informovala Anna Mašátová

Přehrát Green Day

"Náš festival přesuneme na jeden den do on-line světa. Nejedná se o náhradu za ročník 2021, ale zimní setkání v herním prostředí. Ti, kdo Festivalpark v Hradci Královém znají, se mohou těšit na známá místa od hangárů po runway, tři pódia, koncerty nebo třeba reklamní předměty k zakoupení," uvedl ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.

Rock for People, který se kvůli opatřením proti šíření nákazy koronavirem loni neuskutečnil, by se měl na královéhradeckém letišti konat 10. až 12. června.

Účastníci interaktivního lednového Rock for People In the Game si vytvoří herní postavy, se kterými prozkoumají festivalový areál, ale také zhlédnou krátké koncertní sety. Americkou scénu zastoupí americká metalcorová kapela Crown the Empire, písničkář a rapper KennyHoopla, texaské duo Missio i metalcoroví The Devil Wears Prada. Z Velké Británie se do virtuálního prostředí přenese post-punková čtveřice Life, společný set odehrají Strange Bones a Calva Louise, účastníci se mohou těšit také na rockery Nothing But Thieves.

Chybět nebudou tuzemští umělci. Na virtuálním pódiu zahrají indie-rockeři I Love You Honey Bunny, rapper Redzed a na hudební ceny Apollo i Vinyla nominovaná písničkářka Amelie Siba. Více informací se nachází na stránkách festivalu.

Rock for People se měl loni konat 18. až 20. června na královéhradeckém letišti. Loni byl poprvé dlouho dopředu vyprodaný, pořadatelé očekávali až 30.000 návštěvníků. Vstupenky zůstávají v platnosti na nové datum. Akce se nakonec konala v menším rozsahu pod názvem Rock for People Home. Měla podobu koncertní série, která začala 15. června v Praze a vystřídala několik měst.

Rock for Peole v červnu 2021 přiveze žánrově pestrý výběr hudby. Účast potvrdily hlavní hvězdy Green Day, které doprovodí rockeři Fall Out Boy a Weezer. Dorazit plánuje také kapela The 1975, glam metalisté Black Veil Brides a po vyprodaných koncertech v Praze a Brně se chtějí vrátit Skillet. Představit by se měli pop-punkeři Neck Deep, zástupci britského indie-rocku Fickle Friends, The Pale White a Spector, velšský post-hardcore Dream State v čele se zpěvačkou CJ Gilpinovou, art-pop v podání Childcare, objev scény Do Nothing nebo The Scratch spojující metal s tradiční irskou hudbou.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno