Youradio

Menu

Drake představil výběr dosud nevydaných demo písní! Povedl se?

6. 5. 2020 · James Cunningham

Kanadský rapper Drake představil nový projekt Dark Lane Demo Tapes. Jedná se o výběr dosud nepublikovaných demo nahrávek a skladeb, které si fanoušci už dlouho přáli slyšet. Jak staronové album zní? 

Přehrát Draka

Po vydařeném letošním singlu Toosie Slide přichází další hudební nálož od kanadského rappera Draka. Rodák z Toronta představil projekt Dark Lane Demo Tapes a ačkoliv se nejedná o konvenční album, většina skladeb se velmi příjemně poslouchá.

Drake na Dark Lane Demo Tapes opět ukazuje, že patří k rapperům, které je možné poslouchat, i když nejste velkým fanouškem hip hopu či rapu. Většina písní má pohodovou melodii, která sice občas sklouzne do nudných rozměrů (jako například na skladbách Not You Too či From Florida With Love), ale poslouchá se hezky. Dark Lane Demo Tapes začíná povedenou trojicí písní Deep Pockets, When To Say When a Chicago Freestyle. Pohodovou atmosféru desky naruší až hlavní singl Toosie Slide, a to především díky tomu, že se píseň postarala o další virální taneční fenomén. Divákům při poslechu nezbude nic jiného než trochu začít kroutit boky!

Ačkoliv je Toosie Slide zřejmě nejznámější písní z celé desky, nejlíp se poslouchají skladby Landed, D4L, Demons a War. Tyto skladby jsou trochu agresivnější, a tudíž i živější. Fanoušky basketbalu určitě potěší zmíňka o hvězdě Chicago Bulls Scottiem Pippenovi v singlu Landed. Tato čtveřice písniček i nejlépe vystihuje celkový motiv projektu, čímž je hřích. 

Jako u většiny rapperů, i u Drakea platí nepsané pravidlo, že čím méně rapper v písni zpívá a čím více rapuje, tím lepší tvorba je. Nejlepší písně na projektu Dark Lane Demo Tapes jsou nepochybně ty, v nichž se Drake naplno pouští do svých rýmů. Zpěv ať radši nechá jiným. Dalším drobným zádrhelem na desce je opakované využití audionahrávek. Tohoto prvku skvěle využili nejprve Pink Floyd a ve světě rapu například Kendrick Lamar. Nyní ovšem zní využití audionahrávek v písničkách trochu jako klišé. 

Dark Lane Demo Tapes sice původně nemělo být album, ale nakonec se tato sbírka dosud nepublikovných nahrávek příjemně poslouchá a písně hezky plynou od jedné k druhé. Pro velké fanoušky hip hopu bude projekt nejspíš drobným zklamáním, ale laikům či milovníkům mírnějšího hip hopu bude bohatě stačit.

 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno