Youradio

Menu

Další ročník Sanremo Junior je tu! Kdo zazpívá ve finále?

31. 1. 2020 · Redakce

Celkem 11 finalistů z České republiky a 3 ze Slovenské republiky postoupilo do finále dalšího ročníku mezinárodní dětské pěvecké soutěže Sanremo Junior. Slavnostní finálový večer proběhne už 19. února 2020 v divadle Hybernia v Praze.

Během večera vystoupí čtrnáct mladých pěveckých talentů nejen se svou soutěžní písní, ale čekají je i další společné písně. To vše za doprovodu Bon Art Pops Orchestra, který je složen výhradně z žen.

Na finálovém večeru Sanremo Junior CZ/SK, se orchestr sejde v obsazení big bandu, doplněný dřevěnými dechovými nástroji, kompletními smyčci, rozšířenou rytmickou sekcí a bude hrát pod taktovkou jediného muže - dirigenta Martina Hyblera.

Jednoho vítěze za Českou republiku a jednoho za Slovensko vybere během večera odborná porota složená z takových osobností jako je Helena Vondráčková, Miro Žbirka, Lenny, Jaroslav Svěcený, Ondřej Soukup, Lucie Šoralová, Janis Sidovský, Pavel Vítek, Martin Hrdinka, Miloslav Zýka, Michaela Dobrovolná, Štěpán Wolde, René Hnilička.

Celým večerem, během kterého kromě finalistů vystoupí také např. Lenny, Miro Žbirka, Helena Vondráčková, Jaroslav Svěcený a další, bude provázet stejně jako v předchozích letech Jan Čenský.

Od října 2019 finalisté pilně trénovali.  Prošli hodinami zpěvu s hlasovou poradkyní Kühnova dětského sboru Eliškou Hrubou Toperczerovou, pohybovou hereckou průpravou s herečkou Dianou Šoltýsovou, lekcemi rétoriky s Janem Čenským, profesionálním focením s Michaelem Kratochvílem, kompletním stylingem ve spolupráci s Luvoxy Hair & Beauty a mnoha dalšími zkušenostmi v oblasti hudby a vystupování na jevišti.

Na závěr příprav budou mít všichni finalisté šanci vystoupit na velkém pódiu v rámci finálového galavečera na kterém odborná porota vybere vítěze, který pojede reprezentovat svojí zemi do italského lázeňského města Sanremo. Sanremo Junior CZ se koná pod patronátem Italského kulturního institutu.

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno