Youradio

Menu

Co poslouchají hvězdy fotbalové Sparty?

24. 8. 2019 · Ondřej Těšínský

Máme pro vás dalších pět VIP playlistů. Tentokrát jsme nakoukli do kabiny fotbalového týmu AC Sparta Praha a zeptali se, co poslouchá bývalý záložník a současný sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický, švédská posila v útoku David Moberg Karlsson, obránce Matěj Hanousek, záložník Michal Sáček a nejmladší talent Adam Hložek.

Nejvíc se o své oblíbené hudbě rozpovídal David Moberg Karlsson: "Abych řekl pravdu, poslouchám skoro všechno. Samozřejmě poslouchám švédskou hudbu, starší, pomalejší a s kytarou. Takovou hrával můj táta. Většinou ale poslouchám rap. Snesu prakticky cokoliv amerického. Mám rád Drakea nebo Travise Scotta, ale poslouchám i švédský rap," řekl.
"Jsem špatný na texty, nikdy si nepamatuju slova žádné písně, ale samozřejmě se snažím si zpívat. Vtipné je, že můj syn, kterému je teprve rok a dva měsíce miluje rap. Když jsme letěli do Prahy, tak v letadle brečel a my ho chtěli uspat. Zkoušeli jsme dětské ukolébavky, ale nic nepomáhalo. Pak jsme mu pusti rap a okamžitě usnul," svěřil se švédský sympaťák.
Přehrát playlist Co poslouchá David Moberg Karlsson

Tomáš Rosický poslouchá spíše rock. "Mám rád tvrdší muziku. Dřív to tak nebylo, člověk poslouchal hlavně českou hudbu, ale postupem času jsem v zahraničí přičichl k tvrdší hudbě a od té doby ji mám rád," řekl bývalý hráč anglického Arsenalu.
Přehrát playlist Co poslouchá Tomáš Rosický

Patriot v muzice je záložník Michal Sáček: „Nejvíc miluju českou muziku a skoro nic jiného neposlouchám. Sem tam je tam i nějaký Eminem, ale hlavně poslouchám český popík jako je Karel Gott, Tomáš Klus nebo Hana Zagorová. Když to má český text, tak je to dobrý!“ 
Přehrát playlist Co poslouchá Michal Sáček

Obránce Matěj Hanousek si užívá hudbu spíše naživo. "Koncerty mě hodně baví. Nejčastěji chodíme se ségrou. Největší zážitek byl koncert Depešáků, na kterých jsem vyrostl, protože oba moji rodiče je milovali a já je poslouchal od dětství místo písniček na spaní," svěřil se.
"Dokážu ale ocenit každého muzikanta, který dokáže třeba dvacetitisícové publikum strnout a pobavit. Skoro vůbec neposlouchám rádio a moc se nedržím aktuálních trendů. Z momentálních "hvězd" se mi líbí Twenty One Pilots, poslouchám Tomáše Kluse a méně známou kapelou, kterou jsem si oblíbil a dokonce jsme na jejich písničku tancovali i první tanec na svatbě, jsou Awolnation."
Přehrát playlist Co poslouchá Matěj Hanousek

Benjamínek týmu Adam Hložek rád poslouchá rap. "Nejvíc poslouchám Kaliho a Majka Spirita. Hlavně v buse, když jedeme na zápas," říká s tím, že se nechá ovlivnit i oblíbenou muzikou spolukráčů, takže v jeho VIP playlistu najdete i například Linkin Park, Imagine Dragons nebo Daniela Landu.
Přehrát playlist Co poslouchá Adam Hložek

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno