Youradio

Menu

Chinaski vydávají první desku v nové sestavě! Co od ní lze čekat?

4. 10. 2019 · James Cunningham

Ikonická česká kapela Chinaski vydává svojí jedenáctou desku, která nese symbolický název 11! Na novém albu se podílelo několik slavných hudebních producentů a většina písniček údajně vznikla po koncertech v šatně.

Přehrát nový singl Láska a data

Stáhni si českou hudební appku Youradio do mobilu

Stahuj pro Android Stahuj pro iPhone a iPad

Chinaski skládali nové album hned na několika místech: v Praze, Mikulově, Mnichově a Londýně. Přestože občas využili producentských zkušeností Němce Reinholda Macka (Queen, David Bowie) nebo Brita Sachy Skarbeka (James Blunt, Adele nebo Miley Cyrus), většinou se snažili co nejvíce spolehnout na sebe.

„Na minulých albech jsme produkci a aranžmá řešili detailně. Tentokrát jsme do našich písniček žádné producentské ,čáry máry‘ nepustili, vše jsme zjednodušili, šli po smyslech textů, takže deska zní tak, jak kapela opravdu hraje,“ popisuje zpěvák Michal Malátný a vyzdvihuje, že se na albu skladatelsky a aranžérsky podíleli všichni členové kapely.

„Navíc tentokrát všechny texty nebyly jen na mě. Začal jsem spolupracovat se slovenským básníkem Vlado Krauszem, který nám přinesl dva krásné texty. Především úvodní Schody daly naší desce téma,“ říká Malátný.

Kapela Chinaski odehrála v nové sestavě 130 koncertů a obhájila pozici jedné z nejúspěšnějších českých kapel, která umí přitáhnout publikum do klubů, malých i velkých hal a být headlinerem těch největších festivalů. Svou pozici hodlá potvrdit i v roce 2020 na halovém turné po větších městech České republiky. Kromě toho Chinaski plánují odehrát symbolický koncert v Jičíně, který se odehraje ve výroční den – 26. listopadu, přesně 25 let od křtu prvního alba, který proběhl na stejném místě!

Rozvrh koncertního turné kapely Chinaski si můžete prohlédnout níže.

CHINASKI Tour 2020

12.11. Ostrava, OSTRAVAR Arena
14.11. Olomouc, Zimní stadion
17.11. Jihlava, Horácký zimní stadion
19.11. České Budějovice, Budvar aréna
21.11. Brno, DRFG Arena
24.11. Pardubice, enteria arena
26.11. Jičín, Zimní stadion
28.11. Liberec, Home Credit Arena
2.12. Praha, Forum Karlín


 

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno