Youradio

Menu

CANN na svém debutovém albu vypráví o komplexech z dětství. Fanoušci mu na vznik desky poslali 150 tisíc

15. 12. 2020 · Barbora Koubová

Zpěvák CANN pochází z Hradce Králové a na hudební scéně je poměrně krátce. I přesto jeho tvorba stihla nasbírat více než 10 milionů zhlédnutí na YouTube. Nyní představuje své debutové album Nesplacený dluh a také nový videoklip Fire.

Poslechněte si album Cann

V červenci odstartoval CANN kampaň̌ na startovači, v rámci, které měli fanoušci možnost si předobjednat debutovou desku. Kampaň̌ předčila všechna očekávání a vybralo se přes 150 000 korun.

V létě jsem na vlastní žádost odešel z rádia, kde jsem pracoval 7 let. Rozhodl jsem se poprvé dělat muziku na plný úvazek. Trefil jsem chvíli, kdy se zrušily všechny festivaly a zavřely kluby. I proto vznikl nápad startovače, kde si fanoušci mohli desku předobjednat. Původním cílem bylo vybrat 100 000 korun. Nakonec jsme měli týden před koncem splněno a vybralo se ještě o polovinu víc,” říká CANN.

Deska se natáčela v Rooftop studiu pod vedením Ondry Žatkuliaka.

“Texty jsou z mého života. Na desce píšu o odchodu z rádia, komplexech z dětství, o rodině a dalších osobních tématech. Ondra mě zná a ví, jak to přenést do hudby,” říká CANN o albu a dodává: “Nesplacený dluh obsahuje jedenáct skladeb a ke třem z nich už jsou videoklipy. Všech jedenáct skladeb na sebe navazuje, jsou jako výpověď a proto bych si přál, aby je lidé poslouchali jako celek. Klipy ke skladbám Vzlítnout a Nemám co ztratit už vyšly před deskou. Klip Fire jsme vypustili s deskou a nese hlavní myšlenku celého projektu. Mluvím o tom, že cítím nesplacený dluh vůči svýmu mladšímu já. Proto se album jmenuje Nesplacený dluh.”

Další články

Všechny články

Whoops, něco se stalo špatně

Omlouváme se, ale něco se porouchalo. Prosím obnovte okno prohlížeče.

Obnovit okno